Trailer til Jim Sheridans Brothers

Anerkjente Jim Sheridan er i desember endelig premiereklar med dramaet Brothers, strategisk plassert i Oscar-sesongen, og vi kan nå for første gang ta prosjektet nærmere i øyesyn med traileren presentert på ETonline.com.

Sheridans film bygger på danske Susanne Biers Brødre fra 2004 om et brødrepar, hvorav den ene meldes død under krigsoppdrag i Afghanistan, og den andre blir en trøstende støtte for brorens gjenværende kone og barn. Jeg har ikke sett Biers kritikerroste originalfilm, men jeg aner at den aktuelle traileren forteller meg mer enn jeg vil vite om historiens vendinger før jeg setter meg i kinosetet. Traileren peker i retning av et tungt og emosjonelt opprivende drama fortalt med Sheridans usentimentale irske stemme. Men står ikke dette også i fare for å bli både pregløst og småkjedelig? Traileren klarer ikke å engasjere meg nevneverdig, rent bortsett fra at filmen fremstår som solid castet med Jake Gyllenhaal og Tobey Maguire som de to brødrene, og med Natalie Portman stående i mellom dem. Magefølelsen sier meg at Oscar-nominasjoner er innen rekkevidde…