Markens Grøde restaureres

Knut Hamsuns nobelprisroman Markens grøde ble til stumfilm i regi av danske Gunnar Sommerfeldt i 1921. Norsk Filminstitutt og Nasjonalbiblioteket har samarbeidet om å restaurere filmen  og 1. august vises den i Lom samfunnshus i Gudbrandsdalen, som del av den nasjonale jubileumsfeiringen i Lom/Vågå der romanen har sitt utgangspunkt.

På hjemmesidene til jubileet har Kjell Billing skrevet en lengre artikkel med utgangspunktet i det han oppsummerer som mitt møysommelige puslespill med å finne logikken i en gammel stumfilm. Det er veldig fascinerende lesning, både for de tekniske og kulturhistorisk interesserte! Klikk deg hit for å se NRK Sommeråpent sin omtale av restaureringen.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Roy Isnes sier:

    Hvor kan man få kjøpt Markens Grøde på DVD

  2. Her, i alle fall, og helt sikkert mange andre steder også.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>