Montages sterkt tilstede på Kortfilmfestivalen

Still

Montages bidrar sterkt på flere måter til årets Kortfilmfestival i Grimstad. Blant annet har undertegnede og co-redaktør Karsten valgt ut det internasjonale kortfilmprogrammet, vi skal skrive på festivalens hjemmesider og bidrar med folk til årets mediestab. Innunder sistnevnte samarbeider vi blant annet med Universitetet i Agder om filming av flere arrangementer.

Med nesten 100 regissører fra de respektive konkurranseprogrammene tilstede i Grimstad, gjenerobrer festivalen sin posisjon som et viktig møtested for bransjen i år. Etter et litt skuffende oppmøte i fjor, er dette selvsagt veldig hyggelig! Samtlige av disse filmskaperne inviteres til å diskutere filmene sine i arrangementet møt regissørene, og alle skal filmes av nevnte mediestab. De to første er limt inn under, mens du kan finne resten på festivalens kontoer på Vimeo og YouTube.

Deltakertreff’09 – Norsk dokumentar 1 from Kortfilmfestivalen on Vimeo.

Deltakertreff’09 – Norsk Kort 1 from Kortfilmfestivalen on Vimeo.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

 1. Geir H sier:

  Det er mulig oppmøtet var bra, men nivået på de norske kortfilmene har stupt langt ned i kjelleren og om de i det hele tatt vil klatre opp igjen kan man spørre seg om. Aldri har jeg sett så mye betydningsløs kortfilm pakket sammen på et sted som det jeg gjorde de 5 dagene festivalen varte.

  Bortsett fra opplagte budsjettforskjeller var det forbausende liten kvalitetsendring mellom de etablerte filmskaperne og amatørene. Er det virkelig slik at norsk film kun kan lages på en måte? Eller er det bare en generell tafatthet som preger de etablerte og de kommende? I så fall er det på tide å tvinge folk til å tenke før de sendes ut på settet for å lage film som på det beste består av en serie bilder, og lite annet.

  Filmer om folk som preiker ekteskapsvås i sengen er ikke spennende å se på. Sånn er det bare. At det i tillegg tilegnes noen påståtte filosofiske strofer gjør ikke saken stort bedre.

  Å følge et glass oliven i 14 – 15 minutter når løsningen er etablert etter 20 sekunder forstår jeg meg heller ikke på. Det eneste som blir truende da er ufarligheten prosjektet er farget av.

  Kanskje noen burde lage en film om de som ser verdien av ikke å formidle annet enn en evne til å følge en dramaturgisk formell.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>