Zvyagintsev og Johansson klippet ut av New York…

Helt siden omnibusfilmen New York, I Love You ble annonsert har jeg gledet meg til å se den. Filmen er en «oppfølger i konsept» til suksessen Paris je t’aime fra 2006, og består av kortfilmer av bl.a. Fatih Akin, Mira Nair og Shunji Iwai. Produsent Emmanuel Benbihy har med prosjektet funnet en formel som fungerer, og har annonsert planer om at serien skal fortsette med flere profilerte regissører og flere spennende storbyer i fremtiden. Men for denne filmen som foregår i New York har Benbihy tydeligvis støtt på vanskeligheter. Nå er det nemlig blitt kjent, via The Playlist, at to regissørers segmenter er blitt klippet ut av den endelige kinoversjonen; den russiske filmskaperen Andrei Zvyagintsev (Tilbake) sitt bidrag og skuespilleren Scarlett Johanssons regidebut.

På grunn av Johanssons kjendisstatus blir naturligvis nyheten hauset opp på henne, men for min del er det langt mer leit å høre at Zvyagintsevs kortfilm ikke blir å se på kino. Tilbake er fremdeles en av de mest sjellsettende filmopplevelsene jeg har hatt dette tiåret, og jeg er nysgjerrig på hvordan hans første produksjon på engelsk ville bli. I følge artikkelen vil dog begge filmene inkluderes på prosjektets fremtidige DVD-utgivelse, så til slutt vil publikum få se Zvyagintsev og Johanssons bidrag – og kanskje forstå hvorfor de ble klippet vekk?