Swinton og Ramsay jobber sammen

Noen ganger dukker det opp nyheter som skriker drømmeprosjekt. Regissør Lynne Ramsay (Morvern Callar, Ratcatcher) jobber for tiden med en adaptasjon av Lionel Shrivers We Need to Talk about Kevin. Manusarbeidet gjør hun sammen med en av vår tids største skuespillerinner, ihvertfall om du spør meg; Tilda Swinton. Romanen de baserer filmprosjektet på, omhandler en fiksjonell skolemassakre og er fortalt fra drapsmannens mor sin synsvinkel – i filmen tiltenkt spilt av Swinton. Romanen er først og fremst en thriller, men på grunn av valget av synsvinkel, blir det også en ganske så samfunnskritisk og empatisk skildring av et skremmende dagsaktuelt tema. Sjangermessig grenser den også til tider opp mot horror, og om Ramsay greier å overføre intensiteten til lerretet, kan dette bli en gnistrende god film. Prosjektet skal co-produseres av BBC Films, mens Michael Clayton-produsent Jennifer Fox skal ta seg av den amerikanske biten av prosjektet.