Opprop mot nedleggelse av Filmbutikken

Styret i Norsk Filminstitutt har vedtatt at Filmbutikken på Filmens Hus i Oslo skal legges ned, og naturlig nok har mange reagert kraftig på avgjørelsen. I den anledning er det opprettet et online sted for signering av opprop mot nedleggelsen, og du finner det om du klikker deg over hit.

Som de fleste vel har fått med seg, har NFI søkt om støtte til å bygge om 1. etasjen på Filmens Hus. Jeg vet ikke om det er planer om en ny butikk i tegningene Trond Giske har fått overlevert, men et filmhus uten butikk er en ganske tafatt affære. Dagens utgave er riktignok ikke spesielt spennende, og personlig sørger jeg ikke spesielt mye over nedleggelsen. Men det burde da kunne gå an å få til en skikkelig innbydende godtepose for oss cinefile når alt annet blir nytt?