Ny utgave av filmtidsskriftet Z

Z: FILM09 prøver å trekke de litt større linjene, og se på tendenser i verdensfilmen akkurat nå. Z har tegnet filmens verdenskart som viser hvor de kreative kraftsentrene i verden befinner seg anno 2009, og tar pulsen på indisk og meksikansk film, og den amerikanske filmen i utkanten av Hollywood-systemet. Blant bidragsyterne finner du to av verdens mest lesbare og respekterte filmskribenter, amerikanske Jonathan Rosenbaum og danske Christian Braad Thomsen. Gjesteredaktør er cinemateketleder Jan Langlo. I mai og juni får du også bladet gratis i Filmbutikken på Filmens Hus i Oslo ved kjøp av norsk kortfilm-DVD, gjennom kampanje hos Platekompaniet og som deltaker på Kortfilmfestivalen i Grimstad. For abonnement, kan du klikke deg hit. Bladet er gjort i samarbeid med distributør Arthaus.

Onsdag 3. juni kl. 18:00 blir det slippfest på teaterbåten MS Innvik rett ovenfor Operaen i Oslo. Det blir hyggelige priser på øl, og mulighet til å vinne DVD-pakke med norske kortfilmer og Arthaus-klassikere. Montages anbefaler at du skaffer deg både blad, og stiller opp på fest!