Marc Forster regisserer Disconnect

Marc Forster er kanskje Hollywoods mest schizofrene regissør, og har til dags dato ikke laget en eneste virkelig særegen film. Bazar Forlag-filmatiseringen Drageløperen var ikke akkurat noe å fly til himmels for, med sin ekle kiosk-orientalisme. Dog var Finding Neverland nydelig, og Stranger Than Fiction veldig kløktig på alle vis, så mannen kan hvis han vil. Og kanskje får han noe interessant ut av Disconnect, en thriller som skal omhandle en gruppe mennesker som finner ut at den moderne teknologien som skal bringe dem nærmere hverandre egentlig skaper større avstand. For meg høres dette dypest sett ut som en av de pedagogiske dramatiseringene fra Midt i Smørøyets glansdager, ala «Røyking er ut!» – dette hadde da unektelig gjort seg som en norsk åttitallsfilm? Og med en av tidenes dårligste Bond-filmer fra Forsters hånd ferskt i minnet, velger jeg å være surt skeptisk til at dette kan bli en god film. I mellomtiden lager han zombie-apokalypsen World War Z. Noen som ser en link mellom prosjektene her? I sannhet en anti-auteur.