Åpningen av Tetro online

Etter søndagens svært oppløftende møte med traileren til Francis Ford Coppolas nye film Tetro, hadde jeg ikke forventet å få noen flere gledelige nyheter servert før verdenspremieren i Cannes om ca. to uker. Men i kveld kunne filmens offisielle Twitter-profil Tetro_FFC by på en herlig liten appetittvekker: I samarbeid med Apple tilbyr produsent American Zoetrope publikum å se Tetros åpningssekvens (3 min.) online, i HD – .

Jeg har akkurat sett den ferdig, og som alt det andre Coppola har vist oss av Tetro til nå – dette lover godt. Svært godt. Fotoarbeidet, stemningen og filmspråklige elegansen fra traileren er godt representert i åpningsscenen/tittelsekvensen, med bildet av en sprakende lyspære omsvermet av en flaksende møll som det aller første vi får se. Vincent Gallos tittelkarakter observerer det hele, i det illevarslende lysflimmeret som også dukker opp i andre scener av filmen (slik traileren viste). Videre ser vi Tetros lillebror Bennie (Alden Ehrenreich) ankomme Buenos Aires; en scene fortalt med overbevisende visuell trygghet i bildefortellingen. Åpningen slutter akkurat der du ønsker å få se mer.