Oliver Stone vender tilbake til Wall Street

Det har vært snakket om det i årevis, uten resultater, men er definitivt et passende tidspunkt for en oppfølger til 80-tallsklassikeren Wall Street. Så melder da også Variety at prosjektet (endelig?) har fått grønt lys av studioet 20th Century Fox. Hovedpersonen i originalen, Gordon Gekko, som Michael Douglas foreviget troverdig nok til å vinne en Oscar for det, vil for evig stå som en påle i filmhistorien. «Greed is Good» var hans mantra, og det ble en leveregel for mange virkelige børshaier utover 90- og 00-tallet. Men med dagens situasjon i finansmarkedet og verden forøvrig, smaker Gekkos ord bare surt og frastøtende.

Likevel har både regissør Oliver Stone og hovedrolleinnehaver Douglas signert på oppfølgeren, som foreløpig bærer den uoriginale tittelen Wall Street 2. At de involverte i originalen returnerer burde bety at manuset til Allan Loeb gir grunn til optimisme. (Eventuelt betyr det at de begge er hardt rammet av finanskrisen.) Senest i februar sa Stone til MTV: «I dropped out. I didn’t want to do another ‘Wall Street’ movie. I think everything I had to stay came through.» Vel, nå er han i alle fall med. I følge Wikipedia er plottet omtrent slik: «The film will focus on Gekko, recently released from prison, and re-entering a much more chaotic financial world than the one he once oversaw.» Men oppfølgeren trenger selvfølgelig også et ungt alibi, og i følge Variety er produsentene i samtaler med Shia LaBeouf – som fylte rollen som «friskt pust» senest i Indiana Jones og krystall-hodeskallens rike, uten særlig suksess. Hva? Er ikke Charlie Sheen lenger ung nok for en ny spasertur ned Wall Street?