Wim Wenders og Bjørn Olaf Johannessens Every Thing Will Be Fine til Berlinalen

I dag melder Berlinalen at det Wim Wenders-regisserte dramaet Every Thing Will Be Fine, ført i pennen av norske Bjørn Olaf Johannessen, vil bli vist i hovedprogrammet under årets Berlinale, dog utenfor konkurranse.

Etter ha mestret 3D-formatet med sikker presisjon i den Oscar-nominerte danse-dokumentaren Pina, har Wenders her tatt steget tilbake til fiksjonen med mål om å utforske 3D-formatets muligheter i møte med det intime dramaet. Every Thing Will Be Fine er originalskrevet av Johannessen, som uttaler følgende om saken i en pressemelding sendt ut av filmens norske co-produsent Mer Film: «Det er fem år siden jeg sendte manuset mitt til Wenders. Det har vært en lang men fantastisk reise, og jeg har fått jobbe med de absolutt beste folkene. Berlinalen er det perfekte stedet å la filmen møte publikum for første gang.»

Rollelisten består av blant annet James Franco, Rachel McAdams, Charlotte Gainsbourg og Marie-Josée Croze. Bak kamera finner vi Benoît Debie (Spring Breakers, Enter the Void), og Alexandre Desplat (The Grand Budapest Hotel, The Imitation Game) står for filmmusikken. Synopsiset til Every Thing Will Be Fine lyder som følger:

Vi møter forfatteren Tomas, som ved et uhell forårsaker en tragedie. Etter ulykken søker Tomas tilflukt i sitt arbeid og flere år senere har han bygget seg en vellykket karriere og lever et harmonisk familieliv, men noen vil mene at han i sitt forfatterskap har profitert på ulykken. Det er en følelse av ubalanse og av at livet vil kreve kompensasjon når han mange år senere igjen innhentes av fortiden.

PastedGraphic-1

Filmen er produsert av tyske Neue Road Movies i samarbeid med canadiske Montauk Productions, franske Bac Films, svenske Göta Film og Mer Film – som i tillegg til Wenders’ Every Thing Will Be Fine, også blir aktuelle under årets Berlinale med Ole Giævers Mot Naturen og Sonja Heiss’ Hedi Schneider is Stuck.

Med Oscar-nominasjonsdryss til Morten Tyldum og Torill Kove forrige uke – og Johannessens deltagelse på Berlinalen – ser det ut til at Norge vil sette et stødig avtrykk i det internasjonale filmlandskapet i 2015.