Weinstein-brødrene tar Kon-Tiki til USA – et skritt nærmere Oscar?

Den norske Oscar-kandidaten Kon-Tiki har fått ekstra vind i seilene mot en mulig Oscar-nominasjon – distributøren Weinstein Co., ledet an av Oscar-trollmann Harvey Weinstein, har kjøpt rettighetene til å distribuere den norske blockbusteren i USA.

Det er bransjetidsskriftet Variety som melder dette, uten at de har inkludert noen ytterligere uttalelser fra Weinstein Co. i sin artikkel, og det er ingen dato knyttet til distribusjonsavtalen ennå. Kon-Tiki er som kjent Norges kandidat til Oscar, og dette potensialet for økt oppmerksomhet og markedsføringsverdi har antageligvis hatt mye å si for Weinstein-brødrenes interesse.

Produsent Aage Aaberge har i høst vært hektisk opptatt med å ferdigstille den engelskspråklige versjonen av Kon-Tiki, innspilt parallelt med den norske utgaven vi kjenner fra kino, og vi må anta at det er denne utgaven Weinstein-brødrene har sett. Men det er den norske utgaven som vurderes av Oscar-akademiet. Hadde filmen hovedsaklig vært på engelsk ville den som kjent ikke kvalifisert i kategorien beste ikke-engelspråklige film.

Oscar-nominasjonene blir offentliggjort i januar 2013, og Kon-Tiki kommer på hjemmevideo her til lands før jul.