- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Weinstein-brødrene tar Kon-Tiki til USA – et skritt nærmere Oscar?

Av , 7. november 2012 i Ukategorisert

Den norske Oscar-kandidaten Kon-Tiki [1] har fått ekstra vind i seilene mot en mulig Oscar-nominasjon – distributøren Weinstein Co., ledet an av Oscar-trollmann Harvey Weinstein, har kjøpt rettighetene til å distribuere den norske blockbusteren i USA.

Det er bransjetidsskriftet Variety [2] som melder dette, uten at de har inkludert noen ytterligere uttalelser fra Weinstein Co. i sin artikkel, og det er ingen dato knyttet til distribusjonsavtalen ennå. Kon-Tiki er som kjent Norges kandidat til Oscar, og dette potensialet for økt oppmerksomhet og markedsføringsverdi har antageligvis hatt mye å si for Weinstein-brødrenes interesse.

Produsent Aage Aaberge [3] har i høst vært hektisk opptatt med å ferdigstille den engelskspråklige versjonen av Kon-Tiki, innspilt parallelt med den norske utgaven vi kjenner fra kino, og vi må anta at det er denne utgaven Weinstein-brødrene har sett. Men det er den norske utgaven som vurderes av Oscar-akademiet. Hadde filmen hovedsaklig vært på engelsk ville den som kjent ikke kvalifisert i kategorien beste ikke-engelspråklige film.

Oscar-nominasjonene blir offentliggjort i januar 2013, og Kon-Tiki kommer på hjemmevideo her til lands før jul.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/weinstein-brodrene-tar-kon-tiki-til-usa-et-skritt-naermere-oscar/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Kon-Tiki: http://montages.no/film/kon-tiki/

[2] Variety: http://www.variety.com/article/VR1118061856#.UJrQSO_IwWw.twitter

[3] Aage Aaberge: http://montages.no/filmfolk/aage-aaberge/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.