Vinn billetter til førpremiere av Hoggeren

Anders Baasmo Christiansen gyver løs på indre demoner i Jorunn Myklebust Syversens spillefilmdebut, Hoggeren. I samarbeid med Mer Film deler vi ut tre ganger to billetter til kveldens førpremiere på Ringen-kino i Oslo.  

Hoggeren åpner med at vi får se filmens hovedkarakter, Anders, hogge løs på seige, store grantrær, akkompagnert av energisk og aggressiv musikk. Den 39-årgamle utbryteren har tatt et avbrekk fra bylivet, og returnert til hjembygda (Rukkedalen). Han flytter inn på småbruket han har arvet av foreldrene sine, og gjennom øksa, naturen og det fysiske arbeidet forsøker han å finne ut av livet. Det langt på vei romantiserende utgangspunktet om mannen mot naturen møter straks en annen virkelighet idet Anders møter på slekta, som mener han har blitt «heilt tulling».

Syversens spillefilmdebut er en snedig blanding av mørkt psykologisk drama og svart komedie. Den er også et imponerende vellykket møte mellom etablerte skuespillere (Baasmo Christiansen og Benjamin Helstad) og Syversens egen slekt – som aldri har stått foran et kamera før. Hoggeren er en urnorsk og sjeldent autentisk skildring av bygdelivet – se opp for rånerene utenfor bensinstasjonen!

KONKURRANSE:

Vi deler ut tre ganger to billetter til kveldens førpremiere på Ringen Kino (18.00) i Oslo, der regissøren møter Harvest-redaktør og journalist Kjetil Østli til en samtale etter visningen (både Syversen og Østli har vokst opp i Gol i Hallingdal, hvor Hoggeren er spilt inn. For å delta i konkurransen, send send oss en epost til post@montages.no der du nevner din favorittfilmscene som involverer en øks.

Dette er den første i rekken av hele tre førpremierer av Hoggeren. De to neste vil finne sted 28. mars og 4. april, og vil også være flankert av samtaler før og etter visningene.

Hoggeren har ordinær kinopremiere 7. april.