Todd Haynes regisserer Patricia Highsmiths banebrytende kjærlighetsroman, Carol

Om det ikke var nok med at en lesbisk kjærlighetshistorie vant Gullpalmen søndag, kaster nå også Todd Haynes seg på ”lesbebølgen” som gir fart på tabloidavisenes ”filminteresse”. Haynes skal nemlig regissere det erotiske dramaet Carol, med Cate Blanchett og Mia Wasikowska i hovedrollene.

Patricia Highsmiths banebrytende femtitallsroman, også kjent under tittelen The Price of Salt, er et drama om to kvinner som utvikler et forhold i etterkrigstidens New York. Den ene av kvinnene arbeider på et varehus, og den andre er fanget i et ulykkelig ekteskap. Et ypperlig materiale for Haynes, som med både Far From Heaven og miniserien Mildred Pierce har vist frem sine særlige evner til å skildre opprørske kvinneskikkelser. Haynes har vel rett og slett blitt melodramakongen Douglas Sirks etterlengtede arvtager.

Med Carol gjenforenes Haynes og Blanchett, som tidligere samarbeidet i den innovative filmatiseringen om Bob Dylans liv, I’m Not There. Og Blanchetts motspiller vil altså være den dyktige og fremadstormende Mia Wasikowska.

En gladnyhet for oss som liker melodrama-sjangeren!