Skjønnhet og tristesse i traileren til Todd Haynes’ Carol

Todd Haynes’ Carol, med Cate Blanchett og Rooney Mara i hovedrollene, var en av de mest kritikerroste filmene som ble vist under årets Cannes-festival. Den første traileren, som skal selge inn Carol til et større publikum, fokuserer på filmens visuelle skjønnhet.

Todd Haynes (Safe, I’m Not There) har en høy stjerne hos Montages-redaksjonen, og i likhet med brorparten av kritikerne i Cannes, var vi svært begeistret for hans nyeste film, Carol, en fortelling om ulykkelig kjærlighet mellom to kvinner på 1950-tallet.

Mange hadde spådd at Carol ville ta med seg selveste Gullpalmen, men filmen måtte nøye seg med en særdeles velfortjent skuespillerpris til Rooney Mara. Nå er imidlertid Oscar-sesongen like rundt hjørnet, og passende nok skal Carol ha amerikansk premiere «midt i smørøyet» 20. november. (Vi nordmenn må imidlertid smøre oss med tålmodighet frem til 29. januar, 2016.) Det er ingen tvil om at Carol blir en sterk priskandidat; i kategorier som foto, kostyme og produksjonsdesign kan den vise seg uslåelig.

Lytt til vår podkast om filmen, og se den elegante traileren, som heldigvis holder tilbake mer enn den avslører, samtidig som den formidler filmens tone på en god måte.

*

*