Susanne Sundfør bidrar til soundtracket – hør første spor fra M83s musikk til Tom Cruise-sci-fien Oblivion

At synthpop-bandet M83s sentrale figur, Anthony Gonzalez, lager musikken til Joseph Kosinski (TRON: Legacy) sin nye sci-fi Oblivion, er foreløpig det mest attraktive elementet ved filmen.

Nå er første spor sluppet, og det er en svært hyggelig overraskelse å finne ut i samme slengen, via Rolling Stone, at vår egen Susanne Sundfør også er bidragsyter på soundtracket.

Men altså: Tom Cruise spiller hovedrollen i Oblivion, som plottmessig virker som en krysning mellom Wall-E og The Matrix – uten at det er ment som et kompliment til noen av disse; minst av alt Oblivion. Trailerne som er sluppet til nå har ikke skapt noen popkulturelle jordskjelv, og ettersom TRON: Legacy i større grad var en visuell lekkerbisken enn en narrative engasjerende filmopplevelse, sitter vi litt på gjerdet i forhold til Kosinskis potensiale.

Denne saken handler uansett om musikken, og dette første sporet – passende titulert «StarWaves» – lover meget, meget godt for hva vi har i vente fra Gonzalez, M83 og medkomponist Joseph Trapanese sine bidrag til soundtracket som helhet. Hør sporet her:

Norsk premiere på Oblivion er allerede 12. april.