Se første klipp fra Twin Peaks-restaureringen + David Lynchs intervju med Leland Palmer

Til sommeren slippes hele Twin Peaks (begge sesongene og filmen) på blu-ray i nyrestaurert utgave, som vi rapporterte om i januar. I dag er første klipp fra utgivelsen gjort tilgjengelig, samt et utdrag av David Lynchs intervju med Leland Palmer – en av seriens mest sentrale rollefigurer.

Lynchs ikoniske tv-serie Twin Peaks behøver antageligvis ingen nærmere introduksjon; den er en opplest og vedtatt popkulturell klassiker, nesten uten sidestykke fra sin tid, og et av de viktigste verkene i Lynchs fantastiske filmografi. De tidligere DVD-utgivelsene av serien har gjort Twin Peaks tilgjengelig for nye generasjoner, men det er først nå med blu-ray-utgivelsen at serien virkelig vil kunne komme til sin rett, med sitt rike, visuelle uttrykk. Sannsynligvis har Twin Peaks aldri helt sett så bra ut som den vil gjøre nå.

I denne første videoen av selve restaureringen kan vi allerede identifisere hvordan Lynchs visuelle egenart og seriens særpreg har fått et ansiktsløft; fargene er mer renskårne og skarpheten i ansiktene er enda tydeligere – som i eksempelet med «Bob» i denne sakens toppbilde. Her kan dere se selv:

Også sluppet som teaser for utgivelsen er dette nedenstående utdraget fra Lynchs «intervju» med rollefiguren Leland Palmer. For de som ikke har sett Twin Peaks i det hele tatt, kan det anbefales å ikke kikke på klippet under – men for alle oss som kjenner historien og dens gang, er det ikke uten nostalgi og en viss mørk humor at man kan ha glede av bl.a. Lynchs reaksjon når Leland (i skuespiller Ray Wise sin skikkelse) besvarer hans spørsmål:

Blu-ray-utgivelsen av Twin PeaksThe Entire Mysteryslippes 29. juli.

*

Oppdatering: Nå er det også sluppet en trailer for Blu-ray-utgivelsen:

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Må nesten skyte inn her at – som mange kanskje allerede har oppdaget – så ligger jo faktisk begge sesonger av Twin Peaks ute på Netflix i HD. Og allerede her snakker vi om en enorm og svært tilfredsstillende teknisk oppgradering, spesielt for en som ikke har sett mesterverket siden det gikk på NRK for første gang i 1990/91 :D

  2. En fersk trailer for denne utgivelsen er nå sluppet – morsom å se, men lyden av Mr. Voice som akkompagnement er ikke fullt så elegant. Uansett, traileren er limt inn nå i bunnen av originalsaken over.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>