Se det første klippet fra Lars von Triers Nymphomaniac

Lars von Triers Nymphomaniac er muligens den filmen Montages-redaksjonen har aller størst forventninger til i år. Markedsføringskampanjen begynte med lanseringen av plakaten og en merkelig nettside i april, og ser i det hele tatt ut til å bli svært omfattende.

Denne smakebiten er hentet fra filmens første kapittel, The Compleat Angler – av i alt åtte, fordelt på to spillefilmer. Her møter vi filmens hovedperson Joe som tenåring på syttitallet, på togtur med en venninne. I kampen om en fristende sjokoladeeske, later det til at de to skal konkurrere om hvem som forfører flest menn i løpet av turen. Dialogen er typisk von Trier (han formulerer seg alltid litt «krøkkete» på engelsk), og nykommeren Stacey Martin ser veldig uttrykksfull ut som tenåringsversjonen av Joe (den voksne spilles av Charlotte Gainsbourg, som vi har sett på dette bildet).

Von Trier dedikerte hele Antichrist til Andrej Tarkovskij, og i Melancholia brukte han Bruegels Jegere i snøen på samme måte som Tarkovskij i Solaris. Og hyllestene til den russiske mesteren ser ikke ut til å ta slutt med det første, ettersom det første bildet fra The Compleat Angler illuderer åpningen til nettopp Solaris (se klipp nederst).

Nymphomaniac har dansk premiere første juledag, og vårt inntrykk er at det er snakk om en simultan premiere for Part One og Part Two. Norsk premiere er enda ikke avklart. Hvis den finner sted på et senere tidspunkt, skal vi ikke se bort fra at klientellet på danskebåten får seg et «intellektuelt løft» ut på nyåret.

*

Nymphomaniac

Nymphomaniac

Nymphomaniac

Nymphomaniac

Nymphomaniac

Nymphomaniac

Nymphomaniac

Nymphomaniac

Nymphomaniac

*

Her kan du se smakebiten fra Nyphomaniac Chapter One: The Compleat Angler:

Under kan du se et par avsnitt fra manuskriptet til dette kapittelet, som dukket opp på nettet i går:

Nymphomaniac