Se de utroligste bilder i traileren til Terrence Malicks Voyage of Time

Tidligere denne uken presenterte vi den første plakaten til Terrence Malicks IMAX-film Voyage of Time, som endelig har fått en premieredato (7. oktober), etter flere år «in the making». Nå er den første traileren sluppet, og den varsler en enestående audiovisuell opplevelse.

Gullpalme-vinneren The Tree of Life (2011) er fortsatt aller mest kjent for den svimlende, effekttunge skapelsessekvensen tidlig i filmen. Dét materialet var hentet fra nettopp Voyage of Time, som har vært under produksjon i mange år – og vært planlagt helt siden syttitallet.

Traileren nedenfor minner avgjort om de kosmiske scenene fra The Tree of Life, samt Ron Frickes Baraka/Samsara (1992/2011) og Godfrey Reggios Koyaanisquatsi (1982). Det er mildt sagt et vågestykke å gi seg i kast med universets og jordens skapelse, men Malicks visjonære blikk ser ut til å ha skapt storslagne, men samtidig idérike og underlige bilder, bestående av faktiske opptak fra virkelige steder og omfattende spesialeffekter (analoge og digitale).

Det er fortsatt uvisst hvor Voyage of Time får sin verdenspremiere. Vi holder en knapp på Venezia, der vi vil være til stede for å dekke festivalen med omtaler og podkaster.

*