Trailer

Rotete og intetsigende teaser-trailer til Avengers: Age Of Ultron

Første smakebit på Joss Whedons Avengers: Age Of Ultron er her, men den smaker nokså lite.

Mange vil nok si seg enig filmkritiker Mark Kermodes endeløse frustrasjon over Michael Bays Transformers-filmer, men uansett hvor motbydelige og vulgære de kan sies å være har de i det minste en form for visuell sjel, i den grad at de bærer på noe særegent «Baysk» – enten de engasjerer eller provoserer.

Undertegnede var lite begeistret for Whedons første Avengers-film, først og fremst fordi den hadde et direkte uinspirert ytre. Den var verken medrivende eller provoserende i sin ekstravaganza. Den ferske traileren til oppfølgeren Avengers: Age Of Ultron antyder at franchisen i samme pregløse og intetsigende fotspor. Filmens offisielle synopsis lyder som følger:

When Tony Stark tries to jumpstart a dormant peacekeeping program, things go awry and Earth’s Mightiest Heroes, including Iron Man, Captain America, Thor, The Incredible Hulk, Black Widow and Hawkeye, are put to the ultimate test as the fate of the planet hangs in the balance. As the villainous Ultron emerges, it is up to the Avengers to stop him from enacting his terrible plans, and soon uneasy alliances and unexpected action pave the way for an epic and unique global adventure.

Traileren føles nokså oppstykket, men det er tydelig at Whedon & Co. slår enda hardere på dommedagstromma denne gangen. Følelsen av at noe virkelig står på spill når derimot ingen maksimal effekt, for det meste ser nokså gjenkjennelig ut, og badguyen Ultron ligner en slags Iron Man deluxe. Humoren ser også ut til å ha blitt kastet på båten, merkelig nok.

Hva er deres første tanker etter å ha sett traileren? Avengers: Age Of Ultron har norsk kinopremiere 1. mai 2015. Se den ferske traileren under.

OPPDATERT: En utvidet versjon av traileren, sluppet 12. november 2014:

 

avengers-age-of-ultron-poster

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 15 kommentarer

 1. Johan Fasting sier:

  Å kom igjen a, Truls. Den traileren er strålende.

  • Truls Foss sier:

   Haha, tenkte meg at en Whedon-fan som deg ville ta meg på denne! Likte virkelig ikke den første filmen, og synes ikke Age Of Ultron – for en tittel – ser ut til å bli noe løft akkurat.

 2. Fredrik Kristiansen sier:

  Heldekkende oppsummert om en tannløs trailer til en film som nok blir like tannløs som sin forgjenger… Thor var en hyggelig nok film, ellers er MCU-filmene rått oppskrytt spør man meg.

 3. Geir J. Olsen sier:

  Oh Fuck Me, skal Montages også hevde at Michael Bay lager bedre actionfilmer enn Joss Whedon?

  Whedon har hvert fall SJEL, HJERTE og EKTE humor i alt kaoset sitt.

  BLÆH. xD

  • Joss Whedon har fått mye velfortjent ros for sitt arbeid innen TV-serier, men har bare regissert tre spillefilmer til nå (Avengers: Age of Ultron blir den fjerde), og ettersom Much Ado About Nothing er en actionfri Shakespeare-adaptasjon, er det egentlig kun Serenity (2005) og The Avengers (2012) som dermed tas til vurdering.

   Ja, det er vel (til og med empirisk sett) rimelig å si at Michael Bay til nå har laget bedre actionfilmer enn Joss Whedon? Jeg hadde det rimelig gøy med The Avengers jeg, isolert sett, men filmen er som actionfilm langt unna nivået i The Rock. Man kan vel dessuten si at Whedon skriver seg inn i den relativ ferske «destruction porn»-sjangeren med The Avengers. Den filmen fra Bay som er mest lik The Avengers – i lys av «destruction porn»-estetikken – er Bays tredje Transformers-film, Dark of the Moon.

   Så Whedon/Bay-diskusjonen kan vel kokes ned til at Avengers = Dark of the Moon. (Noen vil garantert være uenige, men jeg vil argumentere for at disse to filmene er likere enn Marvel-entusiastene vil ha det til.)

   Når Bay da i tillegg kan vise til en action-filmografi bestående av bl.a. Bad Boys-filmene, The Rock, Armageddon, The Island og Tranformers-serien, da føler jeg meg rimelig trygg på at Bay har laget bedre actionfilmer enn Whedon.

   Når alt dette er sagt…. ingenting hadde gledet meg mer enn å se Joss Whedon bygge en glimrende filmografi fremover, som eventuelt kan overgå Bay. Det ville vært en stor glede å se det skje, for actionfilm-evangelister som meg selv.

 4. Eirik sier:

  Den første filmen har en voldsom dynamisk actionrytme og storslagen tegneserieestetikk, men er veldig hul hva innhold angår. Jeg vet ikke så om det er riktig og gå videre med en «mørk» toer, en «Empire Strikes Back» som setter dybde på karakterer og universet, når det egentlig ikke er noen «story» og hente her. Pluss for James Spader som skurk, selv om han vel gjemmes bak en robotmaske. Minus for klisjeaktige vinterscener, ser ut som de er tatt fra en dårlig 80 talls action, innspillt i Ungarn, Romania etc, som alt annet rask. Men det blir en megahit.

 5. Erlend sier:

  Interessant valg å la en som hata den første filmen anmelde trailern til oppfølgeren. Blir jævelig spennende å se hva han tenker om teaseren til den tredje filmen når den kommer om noen år.

 6. Johan Fasting sier:

  Dette var deprimerende lesing as. Hadde jeg ikke sittet på mobil skulle jeg sluppet ut min imdbforumsinnatagg, men det får bli med at jeg tørker noen tårer og prøver å glemmer forslaget om at avengers kommer dårlig ut i konkurranse med dark of the moon. Bay har laget én bra actionfilm. Whedon har laget to.

  Alt jeg sier kan riktignok avskrives med fanboykortet, vokste opp med både whedon og marvel, men det sutrete kommentarfeltet her trenger litt motvekt as.

 7. Geir J. Olsen sier:

  Går visst ikke an å trykke «svar» på tidligere «svar», må bare hive på at å sammenligne Avengers med Dark of the Moon er… hm, nei, en sjelden gang er jeg tom for ord :) Betyr plutselig dialog, glimt i øyet og karakterbygging i en actionfilm så lite her inne? Hva skjer?

  • Tom for ord blir du nok aldri, Geir! Og jeg tror på en måte at vi ikke er så uenige som det fremgår av ordvekslingen. Måten Bay nedvurderes på er jeg dypt uenig i, og likhetene mellom The Avengers og Transformers: Dark of the Moon er langt flere enn ulikhetene. Dette føles naturlig å trekke frem, for Whedon gjør veldig mye av det samme som Bay. Så kan man si at «glimtet i øyet» definitivt er en av Whedons sterke sider – evnen til å tilføre et genuint humør, innimellom alt bråket fra skyskraperne som på død og liv må knuses, satte jeg pris på i The Avengers. Og eksempelet mitt er også ment retorisk; Dark of the Moon er kanskje Bays minst interessante film, totalt sett, og på ingen måte min favoritt. Men det er den som actionfilm-messig har mest til felles med The Avengers, om vi først skal trekke linjen mellom disse to.

   Og for å returnere til Bays beste film: «dialog, glimt i øyet og karakterbygging i en actionfilm» er nettopp hva som gjør The Rock så glimrende.

 8. Geir J. Olsen sier:

  THE ROCK er slett ikke verst på det området, selv om jeg ikke synes det lever opp til en 40. plass på 90-tallslista.

  Husker at første gang jeg så Avengers så følte jeg meg som et frydefullt lite barn, og kjente den sjeldne barnslige følelsen som dessverre ikke kommer så ofte lenger når man antastes av det moderne CGI-helvete (moderne teknologi som bidrar til at snart ALT jeg ser på lerretet føles falskt og kunstig er for meg et «helvete»). Da jeg så Dark of the Moon husker jeg at 1) jeg ble som vanlig imponert over det tekniske i en Bay-produksjon men 2) jeg ble utrolig irritert over denne stadige følelsen av å stå «utenpå» all destruksjonen hele tiden. Når humorbitene også tidvis føles ganske plumpe og dialogen klossete sammenlignet med f.eks. Joss Whedon så står filmene i ettertid som natt og dag for meg. Men som sagt, er fristet nå til å se begge to igjen. Kan hende at inntrykket av at den ene er så mye bedre er fordi den ene fokuserer på digitale roboter jeg heller gjerne kunne sett i en Pixar-film, mens den andre fokuserer på karakterer spilt av folk som Robert Downey Jr, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow… (tar et magadrag med luft) … Jeremy Renner, Chris Evans, Chris Hemsworth, Clark Gregg, Jenny Agutter…

 9. Geir J. Olsen sier:

  Eller vi kan begge sette oss ned sammen, holde hender, se Bay’s flotte THE ISLAND og synge «Kumbaya». <3

 10. Anansi Monsen sier:

  Jeg for min del kan ikke vente på at ting vil SKJE og at jeg igjen kan få snakke med mine hodevenner JERNMANNEN og KAPTEIN NORDAMERIKA. Gud, Joss Whedon skjønner seg ikke på karakterkameratene mine! Hvis han hadde lest nummer fem av De Utrolige Hevnerne ville han vite at Ultrons favoritt blant Disney-filmene er Fantasia, ikke Pinocchio. Og Tony Sterk ser ikke ut som Robert Downs hva faen er det han tenker på?

  Og dårlig kameraarbeid? Neida, Whedon bare etterligner tegneseriene som skal være både statiske og flate på en gang. Dere får ikke lov til å kritisere filmene fordi dere ikke forstår dere på tegneseriene! Hilsen en som aldri går ut.

 11. Til info: En utvidet versjon av Avengers 2-traileren ble sluppet i kveld, og er nå limt inn i saken over som en oppdatering.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>