Rollegalleriet er klart for Bond 25, som filmet sine første scener i Norge

Opptakene er i gang på den 25. filmen om James Bond, som regisseres av Cary Joji Fukunaga (Jane Eyre), med Daniel Craig tilbake i tittelrollen. De første scenene har allerede blitt filmet i Norge, og i dag ble resten av rollelisten presentert på en glamorøs pressekonferanse – på Goldeneye-eiendommen på Jamaica, der forfatter Ian Fleming opprinnelig skrev den første historien om agent 007.

Etter Sam Mendes‘ to Bond-filmer, Skyfall (2012) og Spectre (2015), var det mange av oss som satt igjen med inntrykket av at Craigs periode som 007 var overstått, men så ble det klart at skuespilleren og produsentene ønsket å gjennomføre en siste film sammen – og etter at Danny Boyle sa fra seg regiansvaret, fikk japansk-amerikanske Fukunaga jobben. Og nå er altså Bond 25 endelig på skinner, og i produksjon. (Dog er ikke den offisielle tittelen klar ennå.)

«James Bond is not in active duty when this film starts,» sa produsent Barbara Broccoli på dagens pressekonferanse, som betyr at de vil ha et slags nullstilt narrativ som utgangspunkt, før denne filmens Bond-skurk (spilt av den ferske Oscar-vinneren Rami Malek) antageligvis vil igangsette et drama som drar Craigs agentfigur ut av feriemodus. Det ble også offisielt bekreftet i dag at den britiske skuespilleren og manusforfatteren Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) bidrar på manuskriptet til filmen, som allerede har hatt tre øvrige forfattere ombord før innspillingen startet.

Foruten Craig og Malek vil rollegalleriet i Bond 25 bestå av de returnerende figurene til Ralph Fiennes, Léa Seydoux, Naomi Harris, Ben Whishaw, Rory Kinnear og Jeffrey Wright, samtidig som filmen vil introdusere et knippe nye skuespillere til Bond-universet, som inkluderer svenske David Dencik, samt Dali Bensallah, Billy Magnussen, Ana de Armas og Lashana Lynch.

Foreløpig premierdato er satt til 8. april 2020, så fremt innspillingen ikke løper på noen forsinkelser underveis. I tillegg til opptakene i Norge vil Bond 25 besøke locations på Jamaica og i Italia, i tillegg til studioinnspilling hos tradisjonsrike Pinewood i London.