Ridley Scott reiser kjerringa i spektakulær trailer til The Martian

I går kveld kunne vi rapportere om den første teaseren til The Martian, og allerede nå foreligger det et over tre minutter langt herremåltid av en trailer på nett.

Det er skummelt med trailere og Ridley Scott. Siden filmene hans alltid ser fantastiske ut, egner de seg godt for promotering, og fengende montasjer med suggererende musikk har gjentatte ganger sparket forventningene våre opp til et himmelsk nivå. Skuffelsen har derfor vært til å ta og føle på når enkelte av regissørens senere filmer har slitt med temperaturløs historiefortelling og flate karakterer. Det er i alle fall lenge siden Scott har servert en uforbeholden suksess (selv om Prometheus har dedikerte fans innad i Montages).

Om ikke annet, lover traileren til The Martian veldig, veldig godt. Hvis man tidligere har fått inntrykk av at dette er et kammerspill – Scott har selv beskrevet fortellingen som Robinson Crusoe på Mars – er det ingen tvil om at innpakningen blir virtuos. De storslagne vistaene og det elegante produksjonsdesignet antyder et umiskjennelig scottsk fiksjonsunivers, og hvis manuset er tilstrekkelig karakterdrevet, ser det ut til at dette kan bli en riktig så bevegende film. Rollebesetningen – som inkluderer Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara, Kristen Wiig, Jeff DanielsChiwetel Ejiofor og Aksel Hennie – er i alle fall et godt utgangspunkt for å skape engasjerende dramatikk.

Og selv om et sterkt kildemateriale aldri kan garantere en vellykket film (det så vi senest i Exodus: Gods and Kings), har Andy Weirs debutroman mange fans, og Scott har tidligere egnet seg for denne typen fortellinger.

The Martian får norsk kinopremiere 27. november.

*

Skjermbilde 2015-06-08 kl. 15.53.45