Se den pulserende traileren til Céline Sciammas Girlhood

Céline Sciammas coming of age-drama Girlhood var en av Montages’ favoritter i Cannes. Her kan du se den ferske traileren til filmen, som får norsk kinopremiere den 24. oktober.

Med spillefilmdebuten Vannliljer og den nær perfekte Tomboy, markerte Sciamma seg som en betydelig stemme i det samtidige franske filmlandskapet. Filmene hennes skildrer unge menneskers søken etter identitet og aksept, og Girlhood kan sies å utgjøre det avsluttende kapittelet i en trilogi om det å være ung. Filmweb beskriver filmen på følgende måte:

Marieme lever med familien i et fattig strøk i utkanten av Paris. Alt hun vil er å være som alle andre, men for andre år på rad har hun ikke gode nok karakterer til å bli uteksaminert fra videregående. Da hun møter tre småkriminelle jenter frontet av hardbarkete Lady, øyner hun en mulighet til å finne både fellesskap og en vei som bare er hennes.

Et selvbestemt tap av uskyld skildres i den råsterke avslutningen på Céline Sciammas trilogi om barndom og ungdomstid. Sciamma virker nesten skandinavisk inspirert her, da Girlhood åpner som et intimt ekko av Ruben Östlunds Play, før filmen øker i intensitet og via en nydelig mimescene til Rihannas «Diamonds» tar form som den fandenivoldske søsterfilmen til Eirik Svenssons Natt til 17.

Varm opp til kinopremieren den 24. oktober med vår Filmfrelst-episode om Girlhood, og se den ferske traileren under frysbildene.

*

G 1

G 2

G 3

G 4

G 5

*

http://www.youtube.com/watch?v=tTv7SB3C7Vo