Park Chan-wooks Kammerpiken åpner Film fra Sør

Film fra Sør 2016: Den sørkoreanske auteuren Park Chan-wooks Kammerpiken (The Handmaiden) blir Film fra Sør sin offisielle åpningsfilm.

Den 26. utgaven av festivalen går av stabelen torsdag 6. oktober, klokka 18.00 på Klingenberg kino i Oslo. Til vår store glede blir åpningsfilmen Park Chan-wooks erotiske periodethriller Kammerpiken – en av Montages-redaksjonens favoritter i Cannes.

Kammerpiken er basert på Sarah Waters’ roman Fingersmith (2002), om foreldreløse Sue, som vokser opp blant tyver (såkalte fingersmiths) i det viktorianske London. Som ung voksen innynder hun seg som tjenestepike hos en styrtrik arving for å hjelpe Richard ‘Gentleman’ Rivers med å kapre kvinnens hjerte, slik at han kan få kontroll over formuen hennes. Parks versjon utspiller seg imidlertid i 1930-tallets Korea, en periode da landet var underlagt japanske styresmakter.

Det er Arthaus som distribuerer Kammerpiken i Norge, men filmen har ikke ordinær kinopremiere før april neste år. Altså er bare å sikre seg billetter til de første visningene under Film fra Sør i oktober.