Nytt klipp og bilde fra Lars von Triers Nymphomaniac

Lars von Triers Nymphomaniac har verdenspremiere første juledag 2013, og lanseres i to deler. Våre forventninger nådde vel et slags kokepunkt allerede da prosjektet ble lansert i fjor, og for en snau måned siden kunne von Trier og kompani friste oss med et klipp fra filmens første av i alt åtte kapitler, The Compleat Angler.

Nå ligger et nytt klipp ute på nett, hentet fra Chapter 2: Jerôme, med nykommeren Stacey Martin (den yngre utgaven av Charlotte Gainsbourg, som vi også så i forrige smakebit) og Transformers-gutten Shia LaBeouf foran kameraet. Vi møter dem i et syttitallspreget kontorlandskap, der LaBeoufs rollefigur viser Joe (Martin) rundt i lokalene, som om hun nylig har blitt ansatt – muligens som hans sekretær. Kameraføringen og klippingen er umiskjennelig von Trier; den rykkete følelsen etablerer umiddelbart en litt trykket stemning i rommet, som sannsynligvis handler om en seksuell spenning mellom de to rollefigurene.

I tillegg til klippet (nederst) er det også blitt sluppet et frysbilde fra filmen – formodentlig fra Jerôme. Øyeblikket er hentet fra en av Nymphomaniacs allerede omdiskuterte sexscener, der de to «kontorrottene» åpenbart får utløp for spenningen:

Nymphomaniac

*

Nymphomaniac

Nymphomaniac

Nymphomaniac

Nymphomaniac

Nymphomaniac

Nymphomaniac

Nymphomaniac

Nymphomaniac

*

Her kan du se smakebiten fra Chapter 2: Jerôme: