Ny film fra Spike Lee på trappene, med Jonathan Majors fra Creed III i tittelrollen som Da Understudy

Spike Lee er i samtaler om å regissere en ny Amazon-film, Da Understudy, med Jonathan Majors i hovedrollen.

Ifølge Deadline er filmen en thriller som utspiller seg på Broadway. Majors skal etter sigende spille en ung skuespiller som får sitt livs sjanse til å skinne idet hovedrolleinnehaveren til stykket han medvirker i blir drept. Men når nye dødsfall begynner å inntreffe, mistenker han at en annen skuespiller vil gå like langt for å stjele rampelyset, og innser at han er i akutt fare.

Filmen er skrevet av Tom Hanada, Zach Strauss og Tyler Cole, og er produsert av Westbrook Studios og Amazon Studios. Majors vil også produsere filmen gjennom sitt eget produksjonsselskap, Tall Street Productions.

Da Understudy føyer seg inn i en lang rekke filmer som tar for seg livet til skuespillere som ønsker å komme seg opp og frem på scenen, i ulike variasjoner fra All About Eve (1950) og Chicago (2002) til Birdman (2014) – alle tre vant i sin tid Oscar for beste film.

Majors var i rollebesetningen til Spike Lee på Da 5 Bloods (2020), som var regissørens forrige fiksjonsfilm – da for Netflix. Om Da Understudy blir å se på kino eller ikke er for tidlig å si, men Amazon virker å være mer positivt innstilt til kino-før-sofa enn flere av de andre strømmetjenestene.