Ny, episk trailer til Historien om Pi av Ang Lee

En av vinterens mange storslåtte, episke familiefilmer er Historien om Pi – filmadaptasjonen av Yann Martels populære roman, som regisseres av Ang Lee og har norsk premiere i romjulen. Nå har filmens lengre, internasjonale trailer blitt sluppet.

Fortellingen er et realt eventyr: den unge, indiske gutten Pi er tilsynelatenede eneste overlevende etter et voldsomt forlis – inntil han oppdager at han deler livbåt med den bengalske tigeren med navnet Richard Parker. Romanen er en fascinerende, livsbejaende opplevelse der førstepersonsfortellingen balanseres ut av forfatterens egne notater om hvordan han oppdaget den utrolige historien.

I denne nye traileren ser vi første glimtet av rammefortellingen, der den voksne Pi gjenforteller sin livshistorie til journalisten (et slags alter ego for Yann Martel). Videre får vi se den voldsomme sekvensen (som også er i den første traileren) hvor skipet kjører inn i en storm og synker, etterfulgt av en rekke øyeblikk fra de utrolige opplevelsene Pi har på livbåten og på havet, mens han forsøker å finne en måte å overleve på. Det er også noen klipp fra tiden før Pi og skipet reiser fra India.

Dersom Ang Lee har maktet å adaptere humoren, de kulturelle nyansene og det engasjerende eventyret fra Martels roman, kan dette fort bli en av vinterens virkelige storfilmer – både i form av kritiker- og publikumsopplutning. Filmen er skutt i 3D, og hvis de digitale effektene i sluttresultatet holder et litt høyere nivå enn i traileren (som var tilfellet med bl.a. Avatar i sin tid), kan dette bli en av de oppmuntrende eksemplene hvor en regissør med ryggrad og egenart oppnår å tilføre filmopplevelsen noe ved å filme i 3D.

Vi får se til jul – her kan dere se den nye traileren, og nedenfor filmens ferske norske plakat: