Trailer

Ny, episk trailer til Historien om Pi av Ang Lee

En av vinterens mange storslåtte, episke familiefilmer er Historien om Pi – filmadaptasjonen av Yann Martels populære roman, som regisseres av Ang Lee og har norsk premiere i romjulen. Nå har filmens lengre, internasjonale trailer blitt sluppet.

Fortellingen er et realt eventyr: den unge, indiske gutten Pi er tilsynelatenede eneste overlevende etter et voldsomt forlis – inntil han oppdager at han deler livbåt med den bengalske tigeren med navnet Richard Parker. Romanen er en fascinerende, livsbejaende opplevelse der førstepersonsfortellingen balanseres ut av forfatterens egne notater om hvordan han oppdaget den utrolige historien.

I denne nye traileren ser vi første glimtet av rammefortellingen, der den voksne Pi gjenforteller sin livshistorie til journalisten (et slags alter ego for Yann Martel). Videre får vi se den voldsomme sekvensen (som også er i den første traileren) hvor skipet kjører inn i en storm og synker, etterfulgt av en rekke øyeblikk fra de utrolige opplevelsene Pi har på livbåten og på havet, mens han forsøker å finne en måte å overleve på. Det er også noen klipp fra tiden før Pi og skipet reiser fra India.

Dersom Ang Lee har maktet å adaptere humoren, de kulturelle nyansene og det engasjerende eventyret fra Martels roman, kan dette fort bli en av vinterens virkelige storfilmer – både i form av kritiker- og publikumsopplutning. Filmen er skutt i 3D, og hvis de digitale effektene i sluttresultatet holder et litt høyere nivå enn i traileren (som var tilfellet med bl.a. Avatar i sin tid), kan dette bli en av de oppmuntrende eksemplene hvor en regissør med ryggrad og egenart oppnår å tilføre filmopplevelsen noe ved å filme i 3D.

Vi får se til jul – her kan dere se den nye traileren, og nedenfor filmens ferske norske plakat:

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Anders sier:

  Så traileren på kino. Syns det rett og slett så helt forferdelig ut.

 2. Ser kjempeflott ut spør du meg!

  Må forresten legge til at jeg digger denne «kortklipt» spalten. Keep it up!

 3. Kan virke som at Historien om Pi havner nettopp i samme kategori som Avatar – ikke som ferdig produkt, men i lys av forventningene. Mange digget trailerne til Avatar, andre var overbevist om at James Cameron hadde snublet fullstendig. Da man så resultatet i 3D på kino var det – selv om folk ennå var delt i oppfatningen – ingen tvil om at det visuelle rent teknisk var enestående gjennomført.

  Historien om Pi er også produsert hos Fox, den er også skutt i 3D og har en rekke digitale effekter + en velrennomert auteur bak spakene. Jeg velger å stole på Ang Lee, og selv om jeg liker traileren synes jeg også det er visse bilder som ikke er helt der ennå. (Har også sett den første traileren på kino i 2D, og det gjensto nok en del digitalt arbeid da den ble eksportert ut.)

  Takk, Øyvind – veldig deilig for oss å få på plass dette formatet for kortere saker!

 4. De første anmeldelsene er viktig for en film som denne, og vips:

  http://goo.gl/f1MnX

  Noe i nærheten av en kunstnerisk triumf, altså. Nå steg forventningene!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>