Ny dramatisk trailer til Erik Skjoldbjærgs undervannsthriller Pionér

Erik Skjoldbjærgs undervannsthriller Pionér blir etter alt å dømme blant årets norske filmhøydepunkter, og den ferske traileren gir forventningene et ytterligere løft. Pionér ser ut til å bli et intenst og dramatisk portrett av en mann som får livet snudd på hodet, nede i Nordsjøens mørke dyp.

Rammeverket for Pionér er starten på det norske oljeeventyret tidlig på 80-tallet, hvor den norske yrkesdykkeren Petter (Aksel Hennie) vikles inn i et dødelig spill etter en tragisk ulykke.

Ut fra traileren å dømme ser det ut til at Skjoldbjærg (Insomnia, En folkefiende) benytter muligheten til å rendyrke thrillersjangeren med Pionér – slik han rendyrket heist-filmen med Nokas, et grep vi i redaksjonen gjerne bifaller med åpne armer. Det hele ser også ut til å være særdeles godt fotografert av svenske Jallo Faber, som med Wallander-serien og Jegerne – Falske spor virker å ha opparbeidet seg en teft for spenningssjangeren.

Pionér har allerede blitt kjøpt opp av en rekke utenlandske distributører og får sin verdenspremiere 15. august som åpningsfilm under filmfestivalen i Haugesund. Ordinær kinopremiere blir 30. august. Se den ferske traileren her:   

16