Ny dokumentar om Olivier Assayas’ karriere tilgjengelig gratis i én uke

Montages kunne nylig melde at Arthaus hadde sikret seg rettighetene til Non-Fiction, Olivier Assayas‘ siste film, som imponerte oss i Venezia. Nå er det lansert en ny dokumentar om den franske filmskaperen, som kan bidra til å korte ned ventetiden for Assayas-fans frem mot den norske premiere på Non-Fiction.

Dokumentaren har fått navnet Aware, Anywhere og er del av den legendariske serien Cinéma, de notre temps. Episoden er regissert av Benoît Bourreau, og består av en 75 minutter lang samtale mellom Assayas og Kent Jones. Vi får dypere innsikt i Assayas’ mangfoldige karriere og hans forhold til filmskaping, og dokumentaren byr også på behind the scenes-materiale fra Personal Shopper, der vi blant annet får se hvordan Assayas laget SMS-scenene med Kristen Stewart. Det relativt nye og fruktbare samarbeidet mellom henne og Assayas, i henholdsvis Sils Maria og Personal Shopper, er selvsagt ekstra spennende å få et innblikk i.

Aware, Anywhere kan sees hos Le Cinéma Club frem til og med torsdag 4. oktober. Non-Fiction kommer på kino i 2019, mens Assayas’ nyrestaurerte mesterverk Cold Water (1994) vises på de norske cinematekene senere denne høsten.