Noomi Rapace likevel med i Prometheus-oppfølgeren Alien: Covenant

En av fjorårets mest skuffende nyheter for Alien– og Prometheus-fans (ja, det finnes noen av oss!) var at Noomi Rapace ikke ville returnere i rollen som Elizabeth Shaw i oppfølgeren Alien: Covenant. Nå ser det imidlertid ut som dette var unødvendige bekymringer.

Det er Deadline som rapporterer at Rapace nå er tilstede på settet i Australia, og angivelig skal spille inn ukesvis med materiale til den nye filmen i  Alien-universet, regissert av Ridley Scott.

Lenge var det antatt at Prometheus-oppfølgeren kun ville ha Michael Fassbender som androiden David (i flere utgaver) i møtet med den monstrøse trusselen, og at dette ville være en parallell historie til romskipet Covenant, men nå ser det likevel ut til at Rapace/Shaw – den siste menneskelige overlevende fra Prometheus – vil være del av Davids historie (mest sannsynlig første akt av filmen). Øvrige roller er besatt av Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride og Demian Bichir.

De siste par ukene har det også tikket inn et par bilder fra den svært hemmelighetsstemplede produksjonen: et av romskipskorridorene, samt et par som viser Scotts instruksjoner til mannskapet:

aliencovenant-waterston-firstlook-cropped
Katherine Waterston emulerer Ripley i en av korridorene på romskipet Covenant.
Ridley Scott instruerer skuespillerne på Alien: Covenant. Michael Fassbender følger med i bakgrunnen.
Scott gir instruksjoner ved kontrollpanelet.
Scott gir instruksjoner ved kontrollpanelet.

I alle tre tilfeller kastes vi tilbake til produksjonsdesignen fra originalfilmen. Legg merke til det grønngule lyset i korridorbildet, og en henslengt Katherine Waterston som emulerer Ripleys fremtoning fra Alien. I det andre bildet skimter vi Fassbender i bakgrunnen, og en velbrukt gul hjelm som er fullstendig i tråd med fiksjonsuniversets ‘retrofittede’ utseende. I det tredje bildet registrerer vi spesielt de store 80-tallsknappene i en mer moderne setting, samt «danse-dama» på bordet – ikke ulikt den bevrende fuglefiguren i originalfilmens åpning.

Som om ikke det er nok, har det også dukket opp noen gruvekkende bilder fra steinbruddsettet i Australia: menneskelignende skikkelser (Engineers?) frosset i frykt på en slags pyramide- eller alteraktig struktur. For noen vil assosiasjonene gå til virkelighetens Pompeii, for andre vil kanskje flashback-sekvensen i Alien vs. Predator (2004) dukke opp (men forhåpentligvis med litt mer gravitas):

Menneskelignende figurer i grusomme positurer på settet av Alien: Covenant.
Menneskelignende figurer i grusomme positurer på settet av Alien: Covenant.

Jo mer vi får vite om denne produksjonen, jo mer lovende virker den. Vi må likevel vente et drøyt år for å få svarene vi trenger: Alien: Covenant har forventet kinopremiere 4. august, 2017.