Michel Gondrys Mood Indigo klippes kraftig ned for internasjonal lansering

Tidligere i år skrev vi om Michel Gondrys fargerike Mood Indigo, der Romain Duris og Audrey Tautou spiller hovedrollene. Etter at filmen ble vist under Cannes-festivalen har den blitt hanket inn av et utvalg andre festivaler, men har jevnt over slitt med å få distribusjon, blant annet i USA.

Ifølge nettstedet Dark Horizons har Mood Indigos australske distributør Vendetta Films nå sendt ut en melding om at filmen vil bli klippet ned for sin lansering i Australia. Gondrys film vil bli hele 36 minutter kortere enn sin opprinnelige spillelengde på drøye to timer, og vil ifølge distributøren bli «a VERY different film experience». Det viser seg at denne versjonen ikke bare vil bli den gjeldende i Australia, men i alle land der filmen vil bli vist, med unntak av hjemlandet Frankrike.

Det er uklart om Gondry selv har hatt en finger med i spillet i arbeidet med den nye utgaven, men ryktene skal ha det til at det er Tariq Anwar som har fått klippeansvaret. Å legge en så eksplosiv og hektisk film i hendene på en som har jobbet med generisk Oscar-materiale i Kongens tale og American Beauty skaper kanskje enkelte grøss, men helt ærlig: etter å ha sett Mood Indigo i sin fulle lengde kan det bifalles at filmen nok kan ha godt av å bli trimmet og polert ned en del.

Med et så høyt energinivå ble filmen for lang for sitt eget beste, og det er ikke umulig at overflødighetshornet kommer mer til sin rett med en kortere spillelengde. Les vår omtale av Mood Indigo her.