Kvinner i for store herreskjorter åpner Kosmorama i mars

Åpningsfilmen for den kommende utgaven av Kosmorama er Yngvild Sve Flikkes spillefilmdebut, Kvinner i for store herreskjorter.

Historiene i Kvinner i for store herreskjorter utspiller seg i Kosmorama-festivalens hjemby, Trondheim, og er løst basert på boken Vente, blinke: eit perfekt bilete av eit personleg indre av Gunhild Øyehaug (som også har skrevet manuset, i samarbeid med regissør Flikke). Filmen er produsert av Yngve Sæther ved Motlys med Klipp & Lim som co-produsent. Sæther er entusiastisk:

Det har vært veldig inspirerende å lage denne filmen i Trondheim, med en entusiastisk og profesjonell, hovedsakelig lokal stab. Jeg håper Kvinner i for store herreskjorter kan være startskuddet for flere Trondheimsfilmer i årene som kommer.

I Kvinner i for store herreskjorter følger vi litteraturstudenten Sigrid (Inga Ibsdatter Lilleaas), som innleder et forhold med sitt forfatteridol Kåre Tryvle (Hallvard Holmen); performancekunstneren Trine (Henriette Steenstrup), som nekter å la en lite planlagt graviditet komme i veien for hennes kunstneriske virke; og Agnes (Anne Krigsvoll), som vil oppsøke sin bortadopterte sønn idet hun tror hun er i ferd med å dø av kreft.

Kvinner i for store herreskjorter åpner altså Kosmorama 2. mars neste år, og får ordinær kinodistribusjon fra og med 6. mars.

A41Z5819_edit-1024x682