Komponist Henrik Skram nominert til World Soundtrack Awards for 90 minutter

Henrik Skrams musikk til 90 minutter er blant de nominerte til Public Choice-prisen under årets utgave av World Soundtrack Awards i Ghent, Belgia.

Vi har tidligere skrytt av Skrams musikk i vår analyse av 90 minutter. Da skrev vi: «Henrik Skrams melankolske musikk beveger seg litt i samme gate som Dario MarianelliJane Eyre, spesielt det lidende stryker- og pianotemaet som sirkler rundt Flobergs karakter. Eller i de dype, organiske dronene for de mer brutale partiene i filmen.» Musikken har allerede høstet lovord i utlandet, blant annet fra The International Film Music Critics Association. Den stod også på konsert-programmet da Trondheim Symfoniorkester spilte utdrag av norsk filmmusikk under årets Kosmorama-festival.

Derfor er det nå ekstra gledelig at partituret også er blant de nominerte til den prestisjetunge World Soundtrack Awards – filmmusikkens egen Oscar-utdeling. Montages har selv vært tilstede og dekket prisutdelingen i henholdsvis 2010, 2011 og 2012. Vi oppfordrer leserne til å stemme frem Skrams musikk på listen av de nominerte ved å gå til denne siden.

Kan han bli den første nordmannen til å vinne? En stor prestasjon er det uansett.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Geir J. Olsen sier:

    En av de beste norske filmene på mange år, ikke minst fordi den nettopp virker så utrolig ikke-norsk! En norsk film med mening og innhold som ikke handler om å la kamera dvele ved folk som står og føler i skauen eller i en grøft (eller grøss … fjæra) mens de banner og sverter eller ser tankefullt ut i luften. En norsk film som våger å fortelle noe ubehagelig RETT FREM i steden for alt dette sære pjattet 9 av 10 norske filmskapere skal putte inn i filmene sine.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>