Hans Petter Molands Ut og stjæle hester åpner årets Kosmorama-festival

Forrige uke rapporterte vi at Hans Petter Molands adaptasjon av den kritikerroste suksessromanen Ut og stjæle hester er invitert til å delta i hovedkonkurransen i Berlin. Nå er det klart at filmen vil åpne årets utgave av Kosmorama i Trondheim.

Dette blir også filmens offisielle norgespremiere. Direktør Silje Engeness i Kosmorama er entusiastisk i dagens pressemelding: «Dette er en av de virkelig store norske filmene i 2019, der de beste kreftene er forent både foran og bak kamera. Vi er beæret over å få ha norgespremieren, og tror dette er en film som vil bevege og begeistre et bredt publikum.»

Handlingen er satt til 1999. Trond er 67 og har flyttet til et øde sted i skogen. Når høsten nærmer seg vinter ser han frem imot nyttårsaften 2000. Alene. Etter hvert oppdager han sin nabo, en mann han kjente sommeren 1948. Den samme sommeren valgte faren å forsvinne ut av livet hans for godt, samtidig som Trond kjente nærheten av en kvinne for første gang – den samme faren forsvant med.

Per Pettersons internasjonale bestselger Ut og stjæle hester (2003) toppet bestselgerlistene i Norge, vant en rekke internasjonale litteraturpriser og er oversatt til over 50 språk. På rollelisten til Molands film finner vi navn som Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg, Tobias Santelmann, Jon Ranes, Pål Sverre Hagen og Danica Curcic.

Ut og stjæle hester får sin Kosmorama-premiere tirsdag 5. mars. Regulær kinopremiere er satt til fredag 8. mars.