Første trailer til VEGG VEGG VEGG – ny kinodokumentar om Chirag, Magdi og Karpe

Før jul i 2017 overrasket rapduoen Karpe hele film-Norge med den eksperimentelle konsertfilmen Adjø Montebello, som litt ut av det blå dukket opp på kino – men kun i noen få dager, fra 7.-11. desember – og ble en kjempesuksess med over 50.000 solgte kinobilletter. Nå returnerer Chirag og Magdi til en kino nær deg, og igjen skjer det brått: allerede 17. juni blir det premiere på VEGG VEGG VEGG, og nå er første trailer sluppet.

Der Adjø Montebello var regissert av Thea Hvistendahl og tok oss med inn i Karpes eget fiksjonsunivers (se den på NRK TV), virker VEGG VEGG VEGG å være noe ganske annet – en renskåret «flue-på-veggen»-dokumentar som følger de to artistene fra 2018 og fremover, idet Magdi tar initiativ til å kjøpe kulturhuset Festiviteten i Skien, og den påfølgende dramatikken innad i gruppa. I den første smakebiten nedenfor kommer det i alle fall tydelig frem at Karpe ikke er helt enige om prioriteringene, og i 2020 meldte NRK at de også havnet i konflikt med de tidligere eierne av Festiviteten. Så det er grunn til å tro at filmen tar opp i seg alt dette, inkludert pandemien i mellom, og den konseptuelle gjenåpningen av kulturhuset som ble bygget i 1891.

De to filmskaperne Tommy Gulliksen og Erik Treimann deler regioppgaven på VEGG VEGG VEGG, og som med Adjø Montebello er det distributøren Euforia som står bak kinolanseringen. Det eksisterer et slags innarbeidet tabu om at norske filmer ikke fungerer på kino om sommeren, så de gangene noen satser på nettopp dette lanseringsvinduet krysser man fingrene for at motforestillingene skal bli kontret av at det faktisk kan funke – og kanskje nettopp Karpe, med sin helt egne posisjon hos publikum, er merkevaren som trekker folk til kino idet ferien starter.

Nedenfor kan dere se traileren, og en fersk teaser-plakat. VEGG VEGG VEGG kommer på kino fredag 17. juni.