Første trailer til Patrik Syversens drama Det som en gang var

Den første traileren til det norske dramaet Det som en gang var er sluppet, og i det som er regissør Patrik Syversens første spillefilm på fem år, møter vi to nære venninner som er på bristepunktet i sitt forhold til hverandre.

Siden debuten med grøsseren Rovdyr i 2008, har Patrik Syversen formet en filmografi preget av stor sjangerlekenhet. På den amerikanske produksjonen Prowl (2010) signerte han en ny horrorfilm, men året etter fulgte Syversen opp med dramaet Exteriors og meta-komedien Hjelp, vi er i filmbransjen – to ytterpunkter (co-regissert med henholdsvis Marie Kristiansen og Nini Bull Robsahm) som viser at sjangeretiketten Syversen ble merket med etter Rovdyr, ikke nødvendigvis kan forstås som en 1:1-representasjon av ham som regissør.

I årene etter 2011 har Syversen blant annet stått bak tv-serien Hellfjord (2012), og vært i utvikling på varulv-filmen Party Animal, som det har vært stille rundt etter at Variety rapporterte om prosjektet i 2014. Denne våren returnerer altså Syversen igjen med en spillefilm, og Det som en gang var representerer enda en ny retning for ham som filmskaper.

«Det som en gang var» – plakatSelv om Syversen er den eneste regissøren kreditert på denne filmen, virker samarbeidsånden eksemplifisert av Exteriors å være opprettholdt. Historien om de to venninnene som utgjør hovedpersonene i Det som en gang var er utviklet sammen med skuespillerne Silje Storstein og Marte Germaine Christensen, og produksjonen er gjennomført uavhengig av et stort budsjett, og med et lite team.

Denne første traileren setter tonen for et skuespillerdrevet og realistisk drama. Det lille vi får høre av dialogen fra Det som en gang var fremstår både naturlig og dialektspesifikt – dette virker som en Oslo-film, som rent visuelt går inn i et estetisk klima vi kan betegne som «post-Joachim Trier», der urbane vennskapsrelasjoner skildret med Oslo som bakteppe uunngåelig vil ha noe av DNAet fra Trier – og særlig en film som Reprise – i seg.

Det som en gang var har premiere 18. mars. Se traileren nedenfor:

«Det som en gang var» «Det som en gang var»«Det som en gang var»«Det som en gang var»