Første trailer til Hafsia Herzis kritikerroste Cannes-sensasjon You Deserve a Lover

Den franske skuespilleren Hafsia Herzis spillefilmdebut som regissør, You Deserve a Lover («Tu mérites un amour»), var årets store oppdagelse på filmfestivalen i Cannes for oss i Montages. Nå er filmens første franske trailer sluppet, i forkant av den hjemlige kinopremieren 11. september.

En av de største gledene ved å reise til filmfestivaler er muligheten for å oppdage en ny stemme; et nytt talent. I Cannes er det sideseksjonen Kritikeruken som er den sikreste kilden til denne typen oppdagelser, ettersom kun første- og andrefilmer inkluderes i programmet. Også i år fant vi gull der, og selv om vi kanskje ikke burde blitt overrasket – Hafsia Herzi har bevist sitt massive kunstneriske talent gang på gang som skuespiller, ikke minst i gjennombruddsfilmen The Secret of the GrainLa graine et le mulet», 2007) av Abdellatif Kechiche – var det ingen selvfølge at hennes debutfilm skulle vise seg å være mirakuløst god.

«Hafsia Herzi instruerer seg selv på oppsiktsvekkende vis i en debutfilm av de sjeldne,» skriver vi i vår innledning til Filmfrelst-episoden om filmen – med et panel bestående av redaktør Lars Ole Kristiansen, Roskva Koritzinsky og Benjamin Yazdan. (Hør episoden her.) You Deserve a Lover er en dypt empatisk og levende skildring av en ung kvinne i trettiårene sitt behov for å oppleve kjærlighet, men på tross av filmens åpenbare kvaliteter og bredt anlagte tematikk var det faktisk ingen norske kinodistributører som kjøpte filmen under Cannes-festivalen.

Forhåpentligvis vil det oppstå en fornyet interesse for You Deserve a Lover nå som den slippes på kino i Frankrike, og traileren nedenfor representerer filmens stemning og gnistrende spill på en god måte. (Engelske undertekster til traileren er foreløpig ikke tilgjengelig, men vi har også limt inn en scene fra filmen, som foreligger med engelsk tekst.)

*

*