Filmfrelst #345: Hafsia Herzis You Deserve a Lover

Denne podkastepisoden ble opprinnelig publisert i forbindelse med vår dekning fra Cannes-festivalen 2019, der filmen hadde sin verdenspremiere. Vi republiserer saken nå i forbindelse med visningene av You Deserve a LoverVerdensteatret og Vega Scene i juni 2020.

*

Hafsia Herzi, kjent fra Abdellatif Kechiches filmer, brakdebuterer som regissør med You Deserve a Lover («Tu mérites un amour»).

Hafsia Herzi, som er en av verdens beste og mest karismatiske skuespillere (Couscous, Mektoub) instruerer seg selv på oppsiktsvekkende vis i en debutfilm av de sjeldne – en dypt empatisk og levende skildring av en ung kvinne i trettiårene sitt behov for å oppleve kjærlighet.

Hvor ofte er det man ser en film som er opptatt av vanlige mennesker som gjør hverdagslige ting, uten at de kategoriseres sosialt eller kulturelt? Hvordan oppleves Herzis filmspråk uanstrengt sammenlignet med mange andre realismeorienterte regissørers?

Ved mikrofonene sitter Benjamin Yazdan, Lars Ole Kristiansen og Roskva Koritzinsky.

God lytting!