Filmfrelst

Filmfrelst #345: Hafsia Herzis You Deserve a Lover

Denne podkastepisoden ble opprinnelig publisert i forbindelse med vår dekning fra Cannes-festivalen 2019, der filmen hadde sin verdenspremiere. Vi republiserer saken nå i forbindelse med visningene av You Deserve a LoverVerdensteatret og Vega Scene i juni 2020.

*

Hafsia Herzi, kjent fra Abdellatif Kechiches filmer, brakdebuterer som regissør med You Deserve a Lover («Tu mérites un amour»).

Hafsia Herzi, som er en av verdens beste og mest karismatiske skuespillere (Couscous, Mektoub) instruerer seg selv på oppsiktsvekkende vis i en debutfilm av de sjeldne – en dypt empatisk og levende skildring av en ung kvinne i trettiårene sitt behov for å oppleve kjærlighet.

Hvor ofte er det man ser en film som er opptatt av vanlige mennesker som gjør hverdagslige ting, uten at de kategoriseres sosialt eller kulturelt? Hvordan oppleves Herzis filmspråk uanstrengt sammenlignet med mange andre realismeorienterte regissørers?

Ved mikrofonene sitter Benjamin Yazdan, Lars Ole Kristiansen og Roskva Koritzinsky.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Når man først skal være hjemme fra Cannes, er det veldig gøy å følge Filmfrelst-episodene på avstand – dette opplevde jeg som en engasjert og klok samtale om Herzis film. Kan også utfylle med at både The Hollywood Reporter og Screen Daily har publisert hver sin positive anmeldelse. (Lars Ole nevner at lite foreløpig var skrevet om filmen på tidspunktet dere gjorde opptaket.)

  2. Jon Christoffersen sier:

    Har gledet meg til denne helt siden episoden fra Cannes, og fikk endelig sett den i Oslo i dag. Første tur på kino etter korona-stengningen, og det ble en kjempefin opplevelse. Flott og varm film som jeg likte veldig godt, og dere beskriver jo filmen kjempebra i podcasten. Dere har jo nevnt i etterkant at det er rart filmen ikke får mer kommersiell suksess. Kan årsaken være at selve plottet er litt enkelt? Det er jo rett og slett en fortelling om en vanvittig pen jente som blir dumpet av en skikkelig tulling, og som deretter pleier sin kjærlighetssorg ved å ligge med masse kjekke karer, mens hun får støtte av gode venner. Samtidig var det jo noen utrolig morsomme sprell her da, sånn som når de kontakter en heksedoktor (en stjerne innen faget, i følge han selv) for å få sving på kjærlighetslivet til Lila!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>