Filmfrelst

Filmfrelst #345: BIFF 2019 – Hafsia Herzis You Deserve a Lover

BIFF 2019: Hafsia Herzi, kjent fra Abdellatif Kechiches filmer, brakdebuterer som regissør med You Deserve a Lover («Tu mérites un amour»).

Hafsia Herzi, som er en av verdens beste og mest karismatiske skuespillere (Couscous, Mektoub) instruerer seg selv på oppsiktsvekkende vis i en debutfilm av de sjeldne – en dypt empatisk og levende skildring av en ung kvinne i trettiårene sitt behov for å oppleve kjærlighet.

Hvor ofte er det man ser en film som er opptatt av vanlige mennesker som gjør hverdagslige ting, uten at de kategoriseres sosialt eller kulturelt? Hvordan oppleves Herzis filmspråk uanstrengt sammenlignet med mange andre realismeorienterte regissørers?

Ved mikrofonene sitter Benjamin Yazdan, Lars Ole Kristiansen og Roskva Koritzinsky.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Når man først skal være hjemme fra Cannes, er det veldig gøy å følge Filmfrelst-episodene på avstand – dette opplevde jeg som en engasjert og klok samtale om Herzis film. Kan også utfylle med at både The Hollywood Reporter og Screen Daily har publisert hver sin positive anmeldelse. (Lars Ole nevner at lite foreløpig var skrevet om filmen på tidspunktet dere gjorde opptaket.)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>