Filmprat: En samtale med regissør Tonje Hessen Schei om iHuman

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2020: I denne episoden av årets Filmprat fra Tromsø møter vi den norske regissøren Tonje Hessen Schei, som snakker med Montages-redaktør Karsten Meinich om sin nye film iHuman (2019).

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Tonje Hessen Schei var i Tromsø i 2015 med sin forrige film, Drone (2014), og deltar i år på filmfestivalen med kindokumentaren iHuman, som handler om kunstig intelligens.

I samtalen nedenfor beskriver Hessen Schei hvordan dette nye prosjektet utviklet seg i etterkant av Drone, og på hvilken måte perspektivene i iHuman har blitt justert og endret i løpet av de fem årene det har tatt å lage filmen. Hessen Schei forteller om den kompliserte prosessen, om møtene med noen av verdens fremste eksperter på feltet og hvordan filmens visualitet ble utformet.

Se hele samtalen nedenfor.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.