Filmprat: En samtale med regissør Peter Grönlund og skuespiller Malin Levanon om Tjuvheder

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2016: Det svenske dramaet Tjuvheder vant fem Guldbagge-priser rett før sine TIFF-visninger denne uken, og filmens hovedrolleinnhaver Malin Levanon og regissør Peter Grönlund stilte til Filmprat med Montages-redaktør Karsten Meinich.

I samtalen nedenfor forteller Grönlund om hvordan han i utviklingen av filmen har anvendt sine omfattende erfaringer fra sosialarbeid med mennesker tilknyttet Stockholms underverden, og hvordan spillefilmdebuten Tjuvheder kan sies å tilhøre en pågående bevegelse i svensk film der ferske filmskapere utforsker nye temaer og stilistiske grep.

Skuespiller Malin Levanon har også tidligere jobbet med Grönlund på kortfilmen Gläntan (2011), og forteller om det nære samarbeidet med regissøren og hvordan rolletolkningen hentet autentisitet fra hennes utforskning av miljøet som portretteres i Tjuvheder.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.