- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmprat: En samtale med regissør Peter Grönlund og skuespiller Malin Levanon om Tjuvheder

Av , 24. januar 2016 i Festival

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival [1], og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2016: Det svenske dramaet Tjuvheder [2] vant fem Guldbagge-priser rett før sine TIFF-visninger denne uken, og filmens hovedrolleinnhaver Malin Levanon [3] og regissør Peter Grönlund [4] stilte til Filmprat med Montages-redaktør Karsten Meinich.

I samtalen nedenfor forteller Grönlund om hvordan han i utviklingen av filmen har anvendt sine omfattende erfaringer fra sosialarbeid med mennesker tilknyttet Stockholms underverden, og hvordan spillefilmdebuten Tjuvheder kan sies å tilhøre en pågående bevegelse i svensk film der ferske filmskapere utforsker nye temaer og stilistiske grep.

Skuespiller Malin Levanon har også tidligere jobbet med Grönlund på kortfilmen Gläntan [5] (2011), og forteller om det nære samarbeidet med regissøren og hvordan rolletolkningen hentet autentisitet fra hennes utforskning av miljøet som portretteres i Tjuvheder.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/filmprat-en-samtale-med-regissor-peter-gronlund-og-skuespiller-malin-levanon-om-tjuvheder/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Tromsø internasjonale filmfestival: http://tiff.no/

[2] Tjuvheder: http://montages.no/film/tjuvheder/

[3] Malin Levanon: http://montages.no/filmfolk/malin-levanon/

[4] Peter Grönlund: http://montages.no/filmfolk/peter-gronlund/

[5] Gläntan: http://www.imdb.com/title/tt2485456/combined

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.