Filmprat: En samtale med Margreth Olin om Mannen fra Snåsa

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2016: I denne første utgaven av årets Filmprat fra Tromsø, møter vi regissør Margreth Olin, som snakker om sin nye dokumentarfilm Mannen fra Snåsa med Montages-redaktør Karsten Meinich.

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Mannen fra Snåsa er åpningsfilmen på årets festival, og med denne nye filmen ønsket Margreth Olin å portrettere et menneske som dedikerer seg til godhet.

Joralf Gjerstad, kanskje mer berømt under navnet Snåsamannen, har returnert fra pensjonsalderen for å delta i Olins film. I samtalen nedenfor forteller Margreth Olin om sine tanker rundt prosjektet, sin opplevelse av å nullstille seg som filmskaper og om å vende seg mot en annen tematikk enn hun hittil har gjort som regissør.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.