Fanny Ovesens She-Pack gjorde storeslem under Kortfilmfestivalen i Grimstad

Fanny Ovesens She-Pack vant hele tre priser i Grimstad denne helgen, inkludert selveste Gullstolen.

Juryen som delte ut Gullstolen løftet frem filmens «utrolige kontrollsans, dristige synspunkt rundt kjønnsroller og punkenergi». Deres hederlige omtale ble tildelt Rikke Gregersen og hennes De hensynsløse «for instruktørens visjon og utførelse». Sistnevnte tok også med seg Gnist-prisen.

She-Pack vant også Filmkritikerlagets pris, i tillegg til Dramatikerprisen for beste manus (Maren Skolem). Juryen for sistnevnte skrev i sin begrunnelse:

Prisen går til en grenseoverskridende, forførende og troverdig kortfilmfortelling. Med et stramt og effektivt manus skreddersydd det korte formatet skildres en brutal, men underholdende maktkamp. Historien har et godt driv og er imponerende fortalt. Den er visuelt sterk, nærmest strippet for dialog og balanserer på grensen mellom det groteske og det såre. Dette er en oppvekstfortelling som handler om identitet, makt og om å teste grenser. En gjenkjennelig film om å overleve i en jentegjeng og om å ikke la seg kue. Filmens sluttscene både berører og overrasker. Hierarkiet oppløses og jentene samles mens de jubler «fitte» i et begeistret, høylytt kor. Tusen takk for barnebursdagen fra helvete.

Det er verdt å merke seg at disse to produksjonene er eksamensoppgaver ved henholdsvis Den norske filmskolen på Lillehammer og Westerdals i Oslo.

Vi har tidligere omtalt She-Pack i denne live-podkasten fra Bergen internasjonale filmfestival, der filmen ble løftet frem som den mest interessante fra BIFF sitt kortfilmprogram.

Den gjeve Terje Vigen-prisen ble tildelt Farse av Robin Jensen. Prisen for beste internasjonale kortfilm gikk til kanadiske Brotherhood av Meryam Joobeur. Dokumentar-Gullstolen fikk Morgane Dziurla-Petit for Excess Will Save Us, mens Johannes Greve Muskat sin trakk lengste stråd i kategorien for musikkvideo med Cheyenne (for Conner Youngblood). Kaveh Tehranis The Manchador tok med seg publikumsprisen.

Les mer om alle prisene på festivalens hjemmesider.