Dag Johan Haugerud får produksjonstilskudd til sin nye spillefilm

Dag Johan Haugeruds nye spillefilmprosjekt, Barn, har omsider mottatt produksjonstilskudd (11 500 000) fra Norsk filminstitutt. Filmen går i innspilling allerede i september, og Henriette Steenstrup skal spille hovedrollen hovedrollen.

Barn utspiller seg i miljøet rundt en barneskole i Oslo idet den 13 år gamle Lykke, datteren til en AP-politiker, ved et uhell tar livet av Jamie, sønnen til en profilert FRP-politiker. «I kjent Haugerud-stil vil filmens tone og stil være lett og underholdende i møtet med lærere, foreldre og samfunnet rundt, filmens seriøse tema til tross», heter det i dagens pressemelding fra Arthaus, som vil distribuere filmen.

Dag Johan Haugeruds første spillefilm, Som du ser meg (2012), var en stor favoritt innad i Montages, og vant både flere Amanda-priser (inkludert beste film) og Filmkritikerprisen. Barn produseres av Motlys ved Yngve Sæther:

«Jeg gleder meg stort til å gå i gang med en ny film av Dag Johan Haugerud. Han er en regissør og forfatter som med empati, humor og brodd tar temperaturen på tida vi lever i, som skildrer et samfunn der politikk og klasse er med på å definere hvem vi er, og som presenterer oss for personer som utsettes for diabolske, men akk så gjenkjennelige, dilemmaer. Ambisjonen er at Barn skal bli en film som får oss til å snakke om hva det vil si å være foreldre og barn i dagens samfunn.»

Svend Bolstad Jensen i Arthaus’, som tidligere har distribuert Haugeruds novellefilmer Det er meg du vil ha (2012) og Thomas Hylland Eriksen og historien om Origamijenta (2005), er like entusiastisk som Sæther:

«Vi er stolte og glade over at Dag Johan Haugerud og Motlys har gitt oss ansvaret med å bringe det nye barnet deres ut til det norske folk. Arthaus har hatt et langt og godt samarbeid med både Motlys og med Dag Johan og vi ser fram til å følge Barn hele veien fra innspilling og ut til publikum. Dag Johan Haugerud evner å fortelle store historier gjennom små og hverdagslige episoder. Han er en sann filmkunstner, uttaler Svend Bolstad Jensen i Arthaus.»

Filmen er ventet å få kinopremiere høsten 2018.

*

Disse prosjektene fikk også tilskudd fra NFI i dag:

Ut og stjæle hester

4 ½ Fiksjon AS med regissør Hans-Petter Moland er tildelt 11 830 250 kroner i produksjonstilskudd til spillefilmen Ut og stjæle hester basert på Per Pettersons roman med samme navn.

Psychobitch

Ape&Bjørn AS med regissør Martin Lund er tildelt 4 500 000 kroner i produksjonstilskudd til spillefilmen Psychobitch, om Marius (15) som blir forelska i skolens psychobitch. En engasjerende og morsom film om umulig kjærlighet og suksess-jag.

Montebello

Drama Einar AS med regissør Thea Hvistendahl er tildelt 950 000 i produksjonstilskudd til filmen Montebello. Karpe Diem avslutter sitt helstøpte musikalske og visuelle «Heisann Montebello»-prosjekt med en konsertfilm som utfordrer grensen mellom underholdning og politikk.

Det annet kjønn

Mer Film AS med regissør Katja Eyde Jacobsen er tildelt 2 000 000 i produksjonstilskudd til spillefilmen Det annet kjønn, en fortelling om tre kvinner fra tre ulike generasjoner.