Cannes 2021-programmet er oppdatert: Gaspar Noé kommer til festivalen med enda en ny film

Cannes 2021: Da festivalsjef Thierry Frémaux offentliggjorde Cannes-programmet forrige uke, lovet han tradisjonen tro å annonsere flere titler på et senere tidspunkt. I dag kom den pressemeldingen, og der melder festivalen at Gaspar Noé igjen uten forsvarsel (sist var i 2019) vil dukke opp på Croisetten med et nytt verk – Vortex – og at Vals med Bashir-regissør Ari Folman også er klar med sin nye film, Where is Anne Frank?.

Den nye filmen til Noé er knapt omtalt noe sted før nå, og vil bli vist i festivalens nye Cannes Premiere-seksjon. Selv om lite annet enn Noés navn på plakaten er nok til å markere filmen som en «må se», fungerer også rollelisten her som nysgjerrighetsskapende element: Dario Argento vil nemlig figurere foran kamera, ved siden av legendariske Françoise Lebrun (som fikk sitt gjennombrudd i Jean Eustaches La maman et la putain [1973]) og den franske komikeren Alex Lutz.

I tillegg til filmene fra Noé og Ari Folman, annonserte Cannes-festivalen i dag også at følgende titler inkluderes i det offisielle programmet:

  • Un Certain Regard: Mes frères et moi av Yohan Manca (Frankrike)
  • Midnight Screenings: Tralala av Arnaud og Jean-Marie Larrieu (Frankrike)
  • Midnight Screenings: Supremes av Audrey Estrougo (Frankrike)
  • Spesialvisninger: Bill Murray’s Party: New World, The Cradle of a Civilisation av Andrew Muscato (USA)
  • Spesialvisninger: Mi iubta, mon amour av Noémie Merlant (Frankrike)
  • Spesialvisninger: Les Héroïques av Maxime Roy (Frankrike)
  • Spesialvisninger: Are you lonesome tonight? av Wen Shipei (Kina)

Det siste som gjenstår å offentliggjøre er åpningsfilmen i Un Certain Regard og festivalens avslutningsfilm, som etter sigende vil bli sluppet om noen dager. Filmfestivalen i Cannes vil i år finne sted fra 6.-17. juli.