Cannes 2015: Xavier Dolan, Jake Gyllenhaal m.fl. skal vurdere Joachim Trier – årets Gullpalme-jury er klar

Cannes 2015: Den 68. utgaven av filmfestivalen i Cannes nærmer seg med stormskritt. Nå er den fullstendige juryen til årets hovedkonkurranse offentliggjort.

I januar rapporterte vi om at Joel og Ethan Coen er tildelt det ærefulle oppdraget med å være jurypresidenter for den kommende utgaven av filmfestivalen i Cannes – noe som markerer at tildelingen av Gullpalmen for første gang i festivalens historie vil bli gjort av to jurypresidenter.

Etter presentasjonen av filmene i hovedkonkurransen forrige uke har offentliggjøringen av resten av juryen latt vente på seg – helt til i kveld. Filmpersonlighetene som vil utgjøre juryen sammen med Coen-brødrene blir følgende: Den spanske skuespilleren Rossy de Palma, den britiske skuespilleren Sienna Miller, den franske skuespilleren og regissøren Sophie Marceau, artisten og komponisten Rokia Traoré fra Mali, den meksikanske regissøren Guillermo del Toro, den amerikanske skuespilleren Jake Gyllenhaal og til slutt, juryens yngste medlem: det kanadiske vidunderbarnet Xavier Dolan (regissør, skuespiller, manusforfatter, klipper, kostymedesigner…) Se også festivalens tekst om de ulike jurymedlemmene her.

I likhet med i fjor utgjør årets jury en fin og spennende sammensetning av filmpersonligheter. Det må sies å være spesielt gøy at Cannes for alvor har omfavnet Dolan, som til tross for sin unge alder (nå 26) har vært en gjenganger på Croisetten helt siden spillefilmdebuten I Killed My Mother (2009) og frem til det foreløpige høydepunktet: fjorårets debut i hovedkonkurransen med Mamma (som fikk Juryens pris).

Tradisjon tro vil Montages dekke festivalen med omtaler, podkaster og nyheter. Følg med!