Cannes 2016: Arnaud Desplechin, Kirsten Dunst, Mads Mikkelsen m.fl – årets Gullpalme-jury er klar

Cannes 2016: Den 69. utgaven av filmfestivalen i Cannes nærmer seg sakte, men sikkert. Nå er den fullstendige juryen til årets hovedkonkurranse offentliggjort.

Tidlig i februar rapporterte vi om at George Miller er blitt tildelt det ærefulle oppdraget med å være jurypresident for den kommende utgaven av filmfestivalen i Cannes. Den australske regissøren gjorde et høylytt og overraskende comeback med Mad Max: Fury Road i fjor, som hadde verdenspremiere under festivalen.

Etter presentasjonen av filmene i hovedkonkurransen, samt sideseksjonene Kritikeruken og Quinzaine des Réalisateurs (The Directors’ Fortnight), har offentliggjøringen av Millers «kolleger» latt vente på seg.

Nå er det omsider klart at Miller vil assisteres av følgende filmpersonligheter: Den franske regissøren Arnaud Desplechin, den amerikanske skuespilleren Kirsten Dunst, den italienske skuespilleren Valeria Golino, danske Mads Mikkelsen, den ungarske regissøren László Nemes (Sauls sønn), den franske skuespilleren og sangeren Vanessa Paradis, den iranske dokumentarfilm-produsenten Katayoon Shahabi, samt ringreven Donald Sutherland. (Les festivalens utfyllende beskrivelse om de ulike jurymedlemmene her).

Montages vil dekke årets festival med omtaler, podkaster og nyheter.

AFFICHE-PORTRAIT-2016-ART