Barnes & Nobles årlige Criterion-salg er i gang

Cineaster, foren eder! Det er snart førjulstid, og uten å lyde altfor forbrukerorientert, vil vi herved påminne om en av de stolteste tradisjonene på denne siden av adventskalenderen, nemlig Barnes & Nobles årlige Criterion-salg.

Frem til 19. november selges samtlige titler i The Criterion Colletion til 50% av original pris, og siden dette er de vakreste spesialutgavene som finnes på markedet blir prisene mildt sagt gunstige. Riktignok kommer det litt frakt i tillegg, og for utgavene som fortsatt koster mer enn 200 NOK blir du pisket til blods av det griske tollvesenet. Men hvis du uansett har bestemt deg for å kjøpe en dyr boks, toll eller ei – eksempelvis Kieslowskis Tre farger eller Berlin Alexanderplatz – er dette riktig tidspunkt, da selve tollen også blir betraktelig lavere når produktet ikke er svindyrt.

Måtte VISA-kortene dras til det kommer røyk opp av de virtuelle terminalene.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 12 kommentarer

 1. Morten Steingrimsen sier:

  Håper «Heaven’s Gate» på Criterion er på salg. Delte meninger om filmen, men jeg tilhører de (få?) som mener filmen er et storverk.

 2. Anders Utsigt sier:

  Smått deprimerende at criterion utgivelsene kun(?) er region 1. Går glipp av mange godbiter. Har vi noe tilnærmet criterion samlingen for det europeiske markedet?

 3. Det er i alle fall kjedelig med tanke på BD-utgivelsene, for det er vanskelig/dyrt å skaffe seg sonefri Blu-ray-spiller. Men vanlige DVD-spillere kan jo gjøres sonefrie så lett som bare det.

 4. Eirik Bjørnerud sier:

  Gikk selv til innkjøp av en panasonic toppmodell med sone 1, ene og alene for Blu ray utgivelser fra Criterion.

  Har allerede nærmere 70 utgivelser på bluray. Regner med å plukke opp rosemarys baby, last days of disco, shallow grave, the game, the Royal tenenbaums og Rashomon i første omgang. Vi får se hvor lang tid det tar før det brenner i lommeboken.

  Lars Ole, har du fått et gledelig gjensyn med Salo nå? :P

 5. Hva måtte du ut med for Panasonicen? Nei, fortsatt ikke fått pløyet meg igjennom Criterions DVD-en – ei heller BFI BD-utgivelsen :/

 6. Eirik Bjørnerud sier:

  Tror jeg måtte ut med rundt 2500, muligens litt mer. Det var inkludert toll og moms. Men den var både testvinner og hadde 3D, så det har vært en god investering. Den var også helt ny på markedet, noe man strengt talt ikke behøver å betale mer for.

 7. Lars Ole: Etter litt detektivarbeid den siste tiden fant jeg til slutt en Blu-ray-spiller til fornuftig pris som du med noen enkle tastetrykk kan skifte mellom ulike soner, både på Blu-ray og DVD. Har testet den ut en del nå, og det funker supert. Strålende fornøyd med kjøpet, fordi det har plaget meg en stund at jeg ikke har hatt anledning til å se Criterion-utgivelser på Blu-ray. Vel, den tiden er forbi! Kredittkortet er inne til oppvarming…

  Spilleren det er snakk om er forøvrig ASUS O!Play BDS-700, sjekk ut priser her

 8. Trond: WOW. Den kostet jo ingenting. Mr. Meinich har spredt rykter om at man må opp i grøssfremkallende 6000,- nemlig, og da ble jeg litt motløs. Nå vet jeg hva jeg skal ønske meg til jul – takk for tips! :)

  Eirik: 2500,- er jo slettes ikke gærent det heller, særlig med tanke på at den er 3D-kompatibel. Men da må man vel ha 3D-TV også, og dit er veien enda brolagt med tvil for min del.

 9. Dag Sødtholt sier:

  Heaven’s Gate er et mesterverk, iallfall veldig nært opp til et, i fire-timers-versjonen. Filmens dårlige rykte er for det meste «received wisdom», forårsaket av filmens feilaktig ikoniske status som selve symbolet på self-indulgence og megalomania. Europeiske kritikere begynte å se med stor velvilje på filmen, når de noen år etter fikk se firetimersversjonen og hadde skandalen rundt United Artists’ undergang litt på avstand.

 10. Har ventet lenge på denne utgivelsen, slik at jeg kan få sett filmen slik den var ment. Store forhåpninger. Ligger øverst i handlekurven min!

 11. Petter N sier:

  Ser vi mot Storbritannia har de en rekke vel så interessante labels til under halve prisen av Criterion: Masters of Cinema, Second Run, BFI, Artificial Eye, Yume og New Wave.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>