Arthaus sikrer distribusjon av Sølvbjørn-vinnerne El Club og 45 Years

Filmpoolen har plukket ut Pablo Larraíns Sølvbjørn-vinner El Club for norsk kino- og tv-distribusjon via Arthaus, som attpåtil har sikret seg rettighetene til kritikerfavoritten 45 Years.

Film fra Sør, Tromsø Internasjonale Filmfestival, Bergen Internasjonale Filmfestival, NRK og Arthaus har siden 2001 samarbeidet om Filmpoolen. Initiativet har som mål «(…) å gi gode filmer fra sørlige kontinenter et langt liv i Norge, med festivalvisning, kinodistribusjon og TV-visning.» Utvalget håndplukker tre filmer som blir vist på de nevnte festivalene, i tillegg til visning på NRK, samt kinodistribusjon via Arthaus. Tidligere titler som har blitt plukket ut av Filmpoolen er blant andre Vinden stiger, Nader og Simin – et brudd og Og mora di også.

I årets utvalg finner vi altså Pablo Larraíns (Stem nei) El Club. Direktør i Arthaus Svend B. Jensen uttaler følgende i en pressemelding: «El Club var et enkelt valg for Filmpoolen, alle de tre festivalene elsket den og vi gleder oss til å lansere den på festivalene til høsten og å gi den kinolansering i 2016.» Filmpoolen presenterer filmen slik:

For å beskytte den katolske kirken, holdes en gruppe prester nærmest i skjul pga sine handlinger og livsstil. Deres rolige hverdag ender når en person som representerer samvittigheten og fortiden til prestene dukker opp. Men istedenfor anger, så ser vi prestenes virkelig mørke sider komme frem. Den katolske kirken får solid gjennomgå og det som starter ganske lett, ender på et grusomt vis. El Club gir et skremmende og realistisk bilde av den katolske kirkens mørkeste sider.

I tillegg til El Club, Victoria, Gullbjørn-vinneren Taxi og Krystallbjørn-vinneren Min lille søster, har Arthaus sikret seg enda en Berlinale-favoritt med Andrew Haighs 45 Years, et kammerspill der Charlotte Rampling og Tom Cortenay gnistrer i hovedrollene. [Les vår samtale om filmen.]

45 Years og El Club blir å se på norske kinoer vinteren 2015/2016.

45 Years
45 Years